Kylling på grove grøntsager

Kylling på grove grøntsager

Fladmast kylling på rødder er skøn og enkel mad af en stor og dejlig øko-kylling. Den skæres op og åbnes i ryggen og ovnsteges på rødbeder, gulerødder, persillerødder, løg og sweet potatoes.

4-6

Ingredienser

  • En god kylling ca. 1,5 kg
  • ½ øko-citron
  • havsalt
  • 4 store kartofler
  • 1-2 sweet potatoes og/eller
  • ¼-½ butternutsquash
  • 1-2 gulerødder
  • 2 rødbeder
  • 4 store jordskokker
  • 2 små persillerødder
  • 2 rødløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1-2 spsk. vineddike
  • 5-6 timankviste
  • 2-3 laurbærblade (meget gerne friske)
  • 3-4 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • hakket bladpersille til servering

Sådan gør du

  1. Skær kyllingen op i ryggen, mas/bræk den helt åben, og gnid den med citron på alle sider. Drys den med salt, og lad den trække i en halv times tid.
  2. Skrub, skræl/pil og skyl alle grøntsagerne. Hold rødbederne for sig. Skær løgene i både, hak hvidløgsfeddene groft, og skær resten af grøntsagerne (også rødbederne, men hold dem stadig for sig selv, så de ikke smitter af på resten) i grove stykker. Kom olie på en meget stor pande eller i en stegegryde, og sauter alle grøntsagerne i et par minutter, tilsæt vineddike og efter et minut eller to timiankviste og laurbærblade. Krydr med salt og peber, og hæld vin ved. Lad det simre i et par minutter. Kom det hele over i en lille bradepande eller et stort ildfast fad. Sauter rødbederne i olie, og krydr dem med salt og peber og lidt vineddike. Fordel rødbederne mellem de andre grøntsager. Læg kyllingen oven på grøntsagerne, dryp lidt olie over den, og hæld 3 dl vand i fadet, og sæt det hele i en kold ovn. Sæt termostaten på 200 grader (alm. varme), og lad kylling og grøntsager stege i 5-6 kvarter. Eller til grøntsagerne er møre, og der kommer klar saft ud af låret, når du stikker en kødnål i.
  3. Skær kyllingen ud og servér hele molevitten med et generøst drys persille, en salat og måske lidt brød til.