Kyllingefrikassé med gulerødder, spidskål og ærter

Kyllingefrikassé med gulerødder, spidskål og ærter

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 1 time
  • Ingredienser:
  • 1 lille kylling (ca. 1300 g)
  • salt
  • ¾ dl hvedemel
  • 2½ dl piskefløde (eller mælk)
  • 4-6 nye gulerødder (ca. 400 g)
  • 1 lille spidskål (500 g)
  • 500 g ærtebælge
  • peber
  • Drys:
  • 1 lille bundt kørvel (eller persille/purløg)
  • Tilbehør:
  • kartofler

  1. Kom kyllingen i engryde, tilsæt 1 tsk. salt,og dæk med vand. Kogkyllingen i 45 min. Tag kyllingen op, og lad denkøle af, til du kan pillekødet fra benene.
  2. Lad suppen koge ind,til der er ½ l tilbage.
  3. Pisk mel sammen medfløde, og pisk jævningeni suppen. Kog sovsen opunder omrøring, og ladden koge i 5 min.
  4. Skær gulerøddernei mundrette stykker påskrå. Skær spidskålen ibrede strimler. Kog dem isovsen i ca. 5 min., til deer møre med bid.
  5. Bælg ærterne. Brydkyllingekødet i mindrestykker. Kom kyllingeni sovsen, og kog dethele godt igennem. Komærterne i til sidst, ogsmag sovsen til med saltog peber.
  6. Servér frikasséen medkogte kartofler, og drysmed grofthakket kørvel.