Kyllingefrikassé med gulerødder, spidskål og ærter
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 1 time
- Ingredienser:
- 1 lille kylling (ca. 1300 g)
- salt
- ¾ dl hvedemel
- 2½ dl piskefløde (eller mælk)
- 4-6 nye gulerødder (ca. 400 g)
- 1 lille spidskål (500 g)
- 500 g ærtebælge
- peber
- Drys:
- 1 lille bundt kørvel (eller persille/purløg)
- Tilbehør:
- kartofler
- Kom kyllingen i engryde, tilsæt 1 tsk. salt,og dæk med vand. Kogkyllingen i 45 min. Tag kyllingen op, og lad denkøle af, til du kan pillekødet fra benene.
- Lad suppen koge ind,til der er ½ l tilbage.
- Pisk mel sammen medfløde, og pisk jævningeni suppen. Kog sovsen opunder omrøring, og ladden koge i 5 min.
- Skær gulerøddernei mundrette stykker påskrå. Skær spidskålen ibrede strimler. Kog dem isovsen i ca. 5 min., til deer møre med bid.
- Bælg ærterne. Brydkyllingekødet i mindrestykker. Kom kyllingeni sovsen, og kog dethele godt igennem. Komærterne i til sidst, ogsmag sovsen til med saltog peber.
- Servér frikasséen medkogte kartofler, og drysmed grofthakket kørvel.