Lammekofta i krydrede pitabrød
Salat & krydrede pitabrød med fennikelfrø.
4
Ingredienser
- 400 g hakket lammekød
- ½ dl hakket mynte
- 1 lille løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 tsk groft stødt spidskommen
- 1-2 spsk sød paprika
- salt, peber
- 1 spsk olivenolie
- DIP:
- 75 g fetaost
- 5% 1 dl yoghurt
- 1-2 fed knust hvidløg
- 2 spsk reven skal af økocitron
- grov peber
- 4 grove pitaer
- olie til pensling
- fennikelfrø
- flaget havsalt
- romainesalat
- lime
- SÅDAN GØR DU: Bland kødet med mynte, løg og hvidløg samt krydderier. Del og form det til 8 aflange kødboller, og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl kødet med olie og bag koftaerne midt i ovnen ved 200° i 10-12 min.
- Smuldr og rør fetaosten med yoghurt, smag til med hvidløg, citronskal samt groft peber.
- Flæk pitabrødene, pensl dem med olie, og drys fennikelfrø og lidt flaget salt på, og rist dem gyldne i ovnen ved 225° i 5-6 min.
- Server de varme pitabrød til lammekoftaerne med feta-citron-dip, sprød romaine og lime.
- Energi pr. person: 440 kcal, fedt 30%, protein 31%, kulhydrat 39%