Lammesteg med fyld af tappenade
(6 portioner)
Ingredienser
- 1 lammesteg med ben (ca. 2-3 kg)
- 3 spsk olivenolie
- saltflager
- friskkværnet peber
- 2 citroner
- 3 hele hvidløg
- Tapenade:
- 1 dl sorte, udstenede oliven
- 3 hvidløgsfed
- 4 sardelfileter
- 2 spsk. kapers
- 2 spsk. frisk timian
- revet skal af 1 økologisk citron
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- friskkværnet sort peber
- Kartofler i tomat
- 4 bagekartofler
- 1 dåse flåede tomater + 1 dåse vand
- 1 spsk tørret timian
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. kyllingefond
- salt og peber
- Gedeostdip
- 3 dl græsk yoghurt
- 300 g gedeost
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Tænd ovnen på 200 gr. Vask og skær hver kartoffel i 8 stykker. Læg dem i et ovnfast fad.
- Bland tomater, vand, timian, hvidløg, fond, salt og peber. Hæld det over kartoflerne.
- Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i ca. 40 min., eller indtil de er møre.
- Tapenaden: Hak udstenede oliven, hvidløg, sardeller, kapers og timian i hånden. Tilsæt revet citron, olivenolie, salt og peber.
- Tænd for ovnen på 225 gr. Snit en masse små ’lommer’ i stegen med en spids kniv. Gør hullerne lidt større med lillefingeren. Pres tapenaden ned i hullerne så dybt som muligt.
- Gnid lammestegen med olivenolie, salt og peber, og placer den i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af stegen, men undgå, at termometret rammer benet. Skær citroner og hvidløg halvt over, og læg dem i fadet rundt om stegen.
- Sæt stegen ind midt i ovnen, og skru varmen ned til 175 gr. Lad lammet stege, indtil termometret viser 59 gr., så er kødet rosa.
- Tag stegen ud af ovnen, pak den ind i alufolie, og lad den hvile 10-15 min. Skær den i tynde skiver lige før servering. Rør yoghurt, ost og olivenolie sammen, og smag til med salt og peber.