Lasagne
Opskrift på en god klassisk italiensk lasagne
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 time
- Stege/koge/bagetid:
- 1 time og 30 min.
- Fryse-egnet
- (4 personer)
- Kødsovs:
- 500 g hakket kød (okse, svin eller kalv)
- 1-2 spsk olivenolie
- 1-2 løg (finthakket)
- 2 stilke blegselleri (finthakkede)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 1 dåse koncentreret tomatpuré (80 g)
- 1 ds hakkede tomater
- 2 dl vand
- 2 tsk oregano og basilikum
- 1 laurbærblad
- salt og peber
- Endvidere:
- 250 g lasagneplader (friske)
- 2 æg
- 250 g ricottaost
- 1 dl mælk
- 50 g revet parmesanost
- 1 tsk oregano, timian og basilikum
- 100 g italiensk mozzarella (eller revet ost)
- salt og peber
- olie til fadet
- Brun kødet i en gryde med olie og tilsæt finthakket løg, blegselleri og hvidløg. Lad det
- stege nogle minutter og tilsæt så tomatpuré, tomater, vand og krydderier. Lad sovsen simre
- 20-30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs.
- Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk æggene sammen med ricottaost, mælk og revet parmesanost og tilsæt krydderier, salt og peber.
- Smør et ovnfast fad (ca. 20x30 cm) med olie og smør lidt kødsovs ud i bunden.
- Læg så ingredienserne i lag: lasagneplader, ostecreme og kødsovs – slut af med kødsovs.
- Fordél skiver af mozzarella eller revet ost over retten og dæk fadet løst med et stykke bagepapir og et stykke stanniol.
- Sæt retten i ovnen i ca. 45 min. (til den er gennemvarm, og osten er smeltet).
- Giv den 5-10 min. uden låg, sluk for ovnen oglad fadet stå endnu 15 min.