Marcipanæbletærte
8 personer
Ingredienser
- Dej:
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- evt. koldt vand
- Desuden:
- 2 æggehvider
- 75 g sukker
- 100 g reven ren rå
- marcipan
- 4-5 æbler, f.eks.
- coxorange
- 2 spsk. citronsaft
- 4 spsk. sukker
- 1 dl æblegelé (kan udelades)
- Tilbehør:
- flødeskum
- Smuldr smørret i hvedemelet,og tilsæt sukkeret.Saml dejen med æggeblommeog evt. lidt koldtvand. Lad dejen hvile indpakketi plastfilm 30 min.i køleskabet. Udrul dejen,og for en smurt tærteform,24 cm i diameter, med den.
- Pisk æggehviderne stive,og pisk de 75 g sukker itil sej en marengs. Kommarcipan i. Fordel masseni tærten. Skær æblerne ibåde, og vend dem i citronsaftog sukker. Fordel dempænt i tærteformen.
- Bag tærten ca. 55 min.ved 175 gr. på midtersteovnribbe.
- Smelt geléen i en lillegryde, og pensl den overæblerne.