Marcipanæbletærte

Marcipanæbletærte

8 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • evt. koldt vand
  • Desuden:
  • 2 æggehvider
  • 75 g sukker
  • 100 g reven ren rå
  • marcipan
  • 4-5 æbler, f.eks.
  • coxorange
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. sukker
  • 1 dl æblegelé (kan udelades)
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Smuldr smørret i hvedemelet,og tilsæt sukkeret.Saml dejen med æggeblommeog evt. lidt koldtvand. Lad dejen hvile indpakketi plastfilm 30 min.i køleskabet. Udrul dejen,og for en smurt tærteform,24 cm i diameter, med den.
  2. Pisk æggehviderne stive,og pisk de 75 g sukker itil sej en marengs. Kommarcipan i. Fordel masseni tærten. Skær æblerne ibåde, og vend dem i citronsaftog sukker. Fordel dempænt i tærteformen.
  3. Bag tærten ca. 55 min.ved 175 gr. på midtersteovnribbe.
  4. Smelt geléen i en lillegryde, og pensl den overæblerne.