Marcipanpyramider med kirsebær
Lækker konfekt med marcipan - her får du 3 gode bud på julelækkerier med marcipan. Prøv at lave de lækre marcipanpyramider med syltede kirsebær, appelsin eller nougat.
(12 stk.)
Total:30 minutter
Ingredienser
- 200 g ren rå marcipan
- 2 spsk. hakkede amarenakirsebær
- 1 spsk. lage fra kirsebærrene
- 150 g hvid chokolade
- evt. 25 g mørk chokolade
Sådan laver du konfekt med marcipan
- Ælt marcipanen med kirsebær og lage. Lad det trække 1 time.
- Rul marcipanen ud til 12 kugler, og form dem til pyramider.
- Lad dem hvile på bagepapir 1 time.
- Smelt chokoladen (se nederst på siden). Dyp stykkerne heri, og stil dem på bagepapir.
- Du kan evt. også smelte lidt mørk chokolade og lade det dryppe ned over. Lad chokoladen stivne.
- Marcipan med nougat:
- Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 100 g blød nougat.
- Rul marcipanen ud på plastfilm til et rektangel (15 x 4 cm). Fordel tynde stænger af nougat i en stribe på midten.
- Fold marcipanen ind over, så den lukker nougaten inde. Skær den i 1½ cm brede snitter. Lad dem hvile en times tid på bagepapir.
- Dyp dem i smeltet chokolade. Drys evt. sukkerkagekugler over. Lad chokoladerne størkne på bagepapir.
- Marcipan med appelsin:
- Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 2-3 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal.
- Form marcipanen til kugler, og dyp dem i smeltet chokolade.
- Pynt evt. med pariserlinser, valnødder eller hasselnødder.