Mazarintærte med chokolade og granatæble

Mazarintærte med chokolade og granatæble

Klassisk med et tvist

1 stk. til ca. 8 pers.

Ingredienser

  • Mazarintærte med chokolade og granatæble
  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 1 æg
  • Mazarinmasse:
  • 100 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 250 g ren, rå marcipan
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • Desuden:
  • 150 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 1 granatæble

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis.Saml dejen med ægget. Pak dejen i plastfilm,og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Foer en tærteform, firkantet 22 x 22 cm elleren rund på 24 cm i diameter med dejen.
  3. Rør smør og sukker sammen. Riv marcipanen,og rør den i. Massen skal være ensartet. Komæggene i et ad gangen. Rør hvedemel i. Kommazarinmassen i tærten.
  4. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbeca. 40 min. Stik et spid i kagen og se, om den ergennembagt, er der rå dej på, skal den have lidtlængere. Afkøl kagen.
  5. Hak chokoladen. Smelt chokolade og smørover vandbad eller i mikroovn. Smør det overkagen. Lad det stivne. Halver granatæblet, ogtag kernerne ud. Drys lidt kerner over kagen, ogserver resten til i en skål.