Mild løgtærte

Mild løgtærte

(8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Stege/bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 100 g durummel
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 125 g koldt smør
  • ½ dl koldt vand
  • Fyld:
  • 4-5 løg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 spsk lys vineddike (f.eks. sherryvineddike)
  • ¼ l piskefløde
  • 2 æg
  • salt og peber

  1. Bland de to slags melmed salt og hak detkolde smør i. Saml dejen med koldt vand. Pakdejen ind og lad denhvile koldt i min. 1 time.
  2. Rul dejen ud og læg deni en tærteform (ca. 26cm). Prik bunden meden gaffel og stil den ifryseren i 30 min. Bagtærtebunden ved 200grader i 12-15 min. ogstil den til afkøling påen rist. Skru ned til 175grader.
  3. Pil løgene, halvér demog snit dem fint. Sautérdem langsomt blødei olivenolie i min. 15min. og tilsæt finthakkettimian, vineddike,salt og peber. Kog detnæsten tørt og tilsæt piskefløde.Kog det igennemunder omrøringog tag det af varmen.
  4. Blend løgmassen sammenmed æg til en blødcreme og hæld den itærtebunden. Bag tærtenmidt i ovnen i ca. 40min. Servér tærten luneller afkølet (ikke kold).