Nøddemazariner
12 stk.
Ingredienser
- 250 g ren rå marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 2 spsk. mælk
- 2 æg
- 75 g hvedemel
- 1½ tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. bagepulver
- Topping:
- 1 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 75 g smør
- 1 spsk. glukose eller flydende honning
- 100 g mellemfint hakkede hasselnødder
- Riv marcipanenpå råkostjernet.Rør smør, sukker,marcipan og mælksammen. Rør et ægi ad gangen. Blandhvedemel, vaniljesukkerog bagepulver,og rør det i. Komdejen i hvide fastemuffinforme. Bagførst kagerne ca. 15min. ved 175 gr. påmidterste ovnribbe.
- Fløde, sukker,smør og glukosekoges sammen ca.3-4 min. Tilsæt nødderne,og kog demmed 1 min.
- Tag kagerne ud, ogfordel nøddemassenover. Bag kagerneyderligere ca. 12min., til de er gyldneog gennembagte.