Nødderoulade med citronskum
Den lækre roulade er bagt med nødder i rouladebunden og fyldt med en lækker syrlig citroncreme. En perfekt kombi på kagebordet.
8-10 personer
Ingredienser
- Rouladedej:
- 3 mellemstore æg
- 120 g sukker
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 75 g hakkede hasselnødder
- Citroncreme:
- 2 blade husblas
- 2 past. æggeblommer (1 bæger)
- 50 g sukker
- 1 tsk. revet usprøjtet citronskal
- 5 spsk. citronsaft
- 2 dl piskefløde
- Pynt:
- evt. revet usprøjtet citronskal og citronmelisse
- Tilbehør:
- flødeskum
- Lav en portion rouladedej. Fordeldejen på bagepladen, og drys de hakkedenødder over i et jævnt lag. Bag rouladen iovnen ved 225 gr. i 5-7 min.
- Læg husblassen i blød i koldt vandi 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukkergodt, til det er cremet, og tilsætden revne citronskal og det halve afcitronsaften.
- Tag husblassen op med det vand,der hænger ved, og smelt den overvandbad eller i mikroovn. Rør restenaf citronsaften i. Lad massen køle af,til den er fingervarm. Rør lidt af æggemasseni. Hæld nu blandingen i entynd stråle i æggemassen, mens durører. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingenbegynder at stivne lidt,det tager ikke særlig lang tid, venderdu flødeskummet forsigtigt i.
- Fordel citroncremen på den afkøledekagebund, og rul sammen til enroulade. Lad kagen stå tildækket i køleskabi 3-4 timer eller natten over,inden den serveres. Pynt evt. medcitronskal og citronmelisse. Serverevt. med flødeskum.