Nødderoulade med citronskum

Nødderoulade med citronskum

Den lækre roulade er bagt med nødder i rouladebunden og fyldt med en lækker syrlig citroncreme. En perfekt kombi på kagebordet.

8-10 personer

Ingredienser

  • Rouladedej:
  • 3 mellemstore æg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g hakkede hasselnødder
  • Citroncreme:
  • 2 blade husblas
  • 2 past. æggeblommer (1 bæger)
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • 5 spsk. citronsaft
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt:
  • evt. revet usprøjtet citronskal og citronmelisse
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Lav en portion rouladedej. Fordeldejen på bagepladen, og drys de hakkedenødder over i et jævnt lag. Bag rouladen iovnen ved 225 gr. i 5-7 min.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vandi 10 min.
  3. Pisk æggeblommer og sukkergodt, til det er cremet, og tilsætden revne citronskal og det halve afcitronsaften.
  4. Tag husblassen op med det vand,der hænger ved, og smelt den overvandbad eller i mikroovn. Rør restenaf citronsaften i. Lad massen køle af,til den er fingervarm. Rør lidt af æggemasseni. Hæld nu blandingen i entynd stråle i æggemassen, mens durører. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingenbegynder at stivne lidt,det tager ikke særlig lang tid, venderdu flødeskummet forsigtigt i.
  5. Fordel citroncremen på den afkøledekagebund, og rul sammen til enroulade. Lad kagen stå tildækket i køleskabi 3-4 timer eller natten over,inden den serveres. Pynt evt. medcitronskal og citronmelisse. Serverevt. med flødeskum.