One pot: Sådan laver du lynhurtig lasagne i one pot
Lasagne er altid er sikkert hit hos hele familien. Prøv opskriften på denne nemme lasagne lavet som one pot, der smager skønt!
6 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 2 stilke bladselleri
- 2 gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 50 g bacon i små tern
- 500 g hakket oksekød
- 1 dl rødvin eller ekstra bouillon
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 4 dl bouillon
- salt og peber
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 tsk. timian, gerne frisk
- 8 lasagneplader
Desuden:
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 150 g reven mozzarellaost
Pynt:
- frisk basilikum
Sådan gør du:
- Hak løg, bladselleri og gulerødder fint. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød og svits det med, til det har skiftet farve.
- Tilsæt rødvin, og kog det op. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Kog det op.
- Lad sovsen simre ca. 20 min. under låg. Rør i det en gang imellem. Smag til med salt og peber.
- Bræk lasagnepladerne i mindre stykker, og kog dem med i kødsovsen ca. 10 min. Rør i retten jævnligt, så du sikrer dig, at den ikke brænder på.
- Fordel cremefraiche over retten. Drys den revne ost over.
- Læg låg over, og lad igen retten simre ca. 5 min. under låg.
- Hvis din gryde kan tåle ovnvarme, kan du i stedet bage retten ved 225 gr. i 5-10 min. Pynt med frisk basilikum.