One pot bolognese

One pot pasta med kødsovs

Hold hverdagsmaden enkel og nem med det, der på engelsk kaldes One pot cooking – det hele i én gryde. Her får du opskriften på en nem bolognese eller pasta med kødsovs, som du kan lave i en og samme gryde. Det er hurtig, nem og lækker aftensmad, som alle godt kan lide. Supplér eventuelt med lidt brød.

2

Total:50 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 200 g hakket oksekød
  • ½ spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 stilke blegselleri (fintsnittet)
  • 1-2 gulerødder (fintsnittet)
  • 1 dåse hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 2½ dl bouillon eller vand
  • 200 g kort tørret pasta
  • frisk basilikum eller bredbladet persille
  • Tilbehør: parmesanost

Sådan laver one pot pasta med kødsovs

  1. Brun kødet i en bredbundet gryde med olie og krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt løg, hvidløg og grønsager og steg under omrøring 3-5 min.
  3. Tilsæt tomater og bouillon og lad retten simre 10 min.
  4. Vend pastaen i retten og lad det simre under låg 10-12 min., til pastaen er mør. Smag til med salt og peber og drys med basilikum eller persilleblade.