Marmorkage med påskehare

Påskemarmorkage

Server en lækker marmorkage med en gemt påskeoverraskelse i midten. Når man skærer kagen ud opdager man nemlig den fine hare.

ca. 16 skiver

Ingredienser

  • 300 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
  • 6 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 3 spsk. kakaopulver, usødet
  • 2½ spsk. mælk

Pynt:

  • Kakaopulver, usødet

Sådan gør du:

  1. Rør smør sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen. Rør et æg i ad gangen. Sigt hvedemel blandet med bagepulver i. Kom mælken i, og vend det rundt.
  2. Tag ⅓ af dejen over i en anden skål. Sigt kakaopulver i den portion, og vend det rundt i dejen.
  3. Fordel den mørke dej i en bradepande 20x30 cm foret med bagepapir. Bag den ved 175 grader i ca. 15-20 min. Afkøl.
  4. Udstik harer med en udstikker. Stil dem i en lang tæt række i en bageform (se foto). Hæld den hvide dej omkring.
  5. Bag kagen ved 175 grader på midterste ovnribbe 50-60 min. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere.
  6. Sigt evt. lidt kakao over den afkølede kage ved servering.

Læg udstikkede harer på række, inden du hælder den lyse dej over.

hare.jpg