Pandekager

Pandekager med hyld og lemoncurd

Pandekager smager godt året rundt, men denne sommerudgave med hyldeblomster er allerede gået hen og blevet en ny favorit.

Pandekager med hyld og lemoncurd

Ca. 15-20 stk.

4 æg

½ l kærnemælk

½ l sødmælk

10 spsk. olie

500 g mel

2 spsk. vaniljesukker

50 g sukker

1 spsk. bagepulver

Smør og/eller olie til stegning

Hyldeblomster – skyllet og plukket

Lemoncurd (købes i velassorterede supermarkeder) 

1. Pisk æggene sammen med mælk, kærnemælk og olie, til dejen skummer.

2. Bland mel, vaniljesukker, sukker og bagepulver. Pisk de tørre ingredienser sammen med mælkeblandingen. Lad dejen hvile 10 minutter. (Den skal være ret tyk).

3. Kom smør og/eller lidt smagsneutral olie på en lille jernpande eller slip letpande, og bag pandekagerne i 5-7 mm’s tykkelse. De skal være gyldne, inden de vendes med en paletkniv eller spartel.

Server med lemoncurd og friske hyldeblomster.

TIP! Pandekagerne smager fantastisk med marmelader i alle afskygninger. Jordbærmarmelade og hyldeblomster er fabelagtige sammen!

Husk også at lave din egen hyldeblomstsaft, mens der stadig er tid. Lav en ordenlig balje og frys den ned. Få opskriften på den bedste hyldeblomstsaft her.


► SE OGSÅ: Lav smukke glas med hyldeblomstgelé

► SE OGSÅ: Lav den bedste hyldeblomstsaft

► SE OGSÅ: En hyldest til hyldeblomster: 4 skønne opskrifter