Peberrullepølse med persille

Peberrullepølse med persille

1 rullepølse

Ingredienser

  • 1 saltet svineslag ca. 1½ kg (bestil det hos slagteren et par dage før, du skal bruge det. Sig, at du gerne vil have det uden alt for meget fedt, og at du skal bruge det til rullepølse)
  • kødsnor
  • Saltlage:
  • 2 l vand
  • 300 g groft salt
  • 200 g sukker
  • 2 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 3-4 stilke persille
  • Fyld:
  • 2 tsk. groftkværnet peber, eller kom hele peberkorn i en morter og knus dem
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl hakket løg
  • 2 dl hakket persille
  • Til kogelagen:
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg
  • 20 peberkorn
  • Tilbehør:
  • rugbrød, god sky (gerne fra en god slagter)
  • rødløgsringe
  • evt. også kapers

  1. Kog og afkøl saltlagen.Kom den i en stor glasskål.Læg slaget heri. Lægen tallerken over, så kødetbliver under lagen.
  2. Dæk skålen til med plastfilm.Stil den i køleskab. Ladslaget trække 2 døgn.
  3. Tag slaget op af saltlagen,og læg det på et stortskærebræt. Bank evt.slaget lidt ud, så tykkelsener ensartet.
  4. Drys med peber ogallehånde. Fordel løg ogpersille over. Rul stramtsammen, som en roulade.Snør pølsen stramt med enbomuldskødsnor.
  5. Bring en gryde vand ikog, der skal være noktil lige at kunne dækkepølsen. Kom laurbærblade,løg, peberkorn og pølseni. Bring vandet i kog. Ladpølsen småkoge ca. 2 timerunder låg. Tag pølsen op pået fad. Lad den køle af, tilden er lunken. Læg pølseni en fryseegnet plastpose,den kan også tåle varme.Læg pølsen i posen i enrullepølsepresse eller i enbrødform med en mindreform over. Læg noget tungti den øverste form, og bindevt. formene stramt sammenmed snor. Stil pølsen ikøleskab natten over.
  6. Skær kødet i tynde skiver.