Suppe

‘Pho’ – vietnamesisk suppe

Suppen her vil tage dine smagsløg på en øjeblikkelig rejse til Saigons sidegader.

‘Pho’ – vietnamesisk suppe

Til 4 personer

1 pakke risnudler

1 spsk. friskrevet ingefær

1 rød chili

1 spsk. limesaft

1 tsk. sukker

lidt olie

1 liter god hønsefond

2 spsk. fishsauce

12 tigerrejer, uden skal

8 champignoner i kvarter

1 håndfuld asiatisk basilikum

1 håndfuld koriander

1 håndfuld spirer

3 forårsløg, fint hakket

2 grønne chilier i tynde skiver

1. Overhæld nudlerne med kogende vand, og lad dem trække to minutter.

2. Kom ingefær i en morter sammen med rød chili, limesaft, sukker og lidt olie. Stød det sammen til en pasta. Kom pastaen i en gryde sammen med lidt olie, og svits det godt. Hæld hønsefond over, og lad suppen koge op. Smag til med fishsauce.

3. Tilsæt rejer og svampe, og lad dem koge med et par minutter.

4. Fordel krydderurter, spirer, forårsløg og chili i fire suppeskåle, hæld suppen over og server.

► SE OGSÅ: Paneret fisk med ‘mushy peas’

► SE OGSÅ: Bocadillos med patatas bravas, æg og skinke

► SE OGSÅ: Kozhy curry