Porrekartoffelsuppe med bacondrys

Porrekartoffelsuppe med bacondrys

10 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 7-8 porrer
  • 2½ l hønsebouillon
  • 2 laurbærblade
  • et par kviste timian
  • 4 dl piskefløde
  • lidt citronsaft
  • salt, peber
  • Persilleolie:
  • 1½ dl finthakket persille
  • 1½ dl olivenolie
  • Pynt: sprødstegte baconskiver
  • Tilbehør: flute

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. rens porrerne, og skær dem i skiver. svits kartofler og porrer i smør i en gryde. Kom bouillonen og krydderier ved. Kog suppen ca. 30 min.
  2. Miks suppen jævn med en stavblender. Varm den op igen sammen med fløden. smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Rør persille og olivenolie sammen, og server krydderolien til suppen sammen med sprødstegt bacon og flute.