Porrekartoffelsuppe med bacondrys
10 personer
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 7-8 porrer
- 2½ l hønsebouillon
- 2 laurbærblade
- et par kviste timian
- 4 dl piskefløde
- lidt citronsaft
- salt, peber
- Persilleolie:
- 1½ dl finthakket persille
- 1½ dl olivenolie
- Pynt: sprødstegte baconskiver
- Tilbehør: flute
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. rens porrerne, og skær dem i skiver. svits kartofler og porrer i smør i en gryde. Kom bouillonen og krydderier ved. Kog suppen ca. 30 min.
- Miks suppen jævn med en stavblender. Varm den op igen sammen med fløden. smag til med citronsaft, salt og peber.
- Rør persille og olivenolie sammen, og server krydderolien til suppen sammen med sprødstegt bacon og flute.