Praliner med lakridskaramel
Hjemmelavet utraditionel konfekt med mørk chokolade og lakrids.
(ca. 15 stk.)
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade
- 20 små forme
- Lakridskaramel:
- 1 dl piskefløde
- ½ dl sirup
- ½ dl sukker
- 3 spsk. flormelis
- ¾ spsk. lakridspulver, f.eks. Bülow el. Urtekram
- evt. frysetørrede hindbær
- små aluforme
- Smelt halvdelen af chokoladen, og pensl den på indersiden af de små aluforme. Lad det stivne.
- Kom fløde, sirup, sukker og flormelis i en lille gryde, og kog det sammen ca. 8 min. Tag gryden fra varmen. Rør lakridspulveret i.
- Afkøl karamellen, til den kun er lunken. Fordel den med en teske i formene. Kom smeltet mælkechokolade over med en teske. Drys evt. med frysetørrede hindbær. Lad chokoladen stivne.