Praliner med lakridskaramel

Praliner med lakridskaramel

Hjemmelavet utraditionel konfekt med mørk chokolade og lakrids.

(ca. 15 stk.)

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade
  • 20 små forme
  • Lakridskaramel:
  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl sirup
  • ½ dl sukker
  • 3 spsk. flormelis
  • ¾ spsk. lakridspulver, f.eks. Bülow el. Urtekram
  • evt. frysetørrede hindbær
  • små aluforme

  1. Smelt halvdelen af chokoladen, og pensl den på indersiden af de små aluforme. Lad det stivne.
  2. Kom fløde, sirup, sukker og flormelis i en lille gryde, og kog det sammen ca. 8 min. Tag gryden fra varmen. Rør lakridspulveret i.
  3. Afkøl karamellen, til den kun er lunken. Fordel den med en teske i formene. Kom smeltet mælkechokolade over med en teske. Drys evt. med frysetørrede hindbær. Lad chokoladen stivne.