Muffins med rabarbercrumble

Rabarbercrumblemuffins

Bag disse lækre muffins inspireret af det spirende forår. De fine muffins er lavet med rabarber og er toppet med en sprød crumble og granatæble.

12 stk.

Ingredienser

  • 150 g rabarber, skåret i stykker på 1 cm
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl mælk
  • 50 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 200 g flormelis og 4 spsk. kogende vand
  • evt. granatæblekerner og limebåde

Sådan gør du:

  1. Fordel rabarberskiverne på bagepapir i en bradepande. Drys med de 2 spsk. sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 15 min. Lad dem køle af.
  2. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt blødt smør, og pisk igen. Tilsæt hvedemel blandet med bagepulver og vaniljesukker til æggemassen. Kom mælken i.
  3. Fordel dejen i smurte muffinsforme. Smuldr alle ingredienserne til crumblen sammen i en skål.
  4. Fordel rabarberne over kagerne, og tryk frugten lidt ned i dejen. Fordel crumbleblandingen over. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25-30 min.
  5. Pynt kagerne med glasur rørt af flormelis og kogende vand. Pynt evt. også med et drys granatæblekerner og limebåde.