Rabarbercrumblemuffins
Bag disse lækre muffins inspireret af det spirende forår. De fine muffins er lavet med rabarber og er toppet med en sprød crumble og granatæble.
12 stk.
Ingredienser
- 150 g rabarber, skåret i stykker på 1 cm
- 2 spsk. sukker
- 2 æg
- 175 g sukker
- 100 g blødt smør
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl mælk
- 50 g blødt smør
- 75 g sukker
- 40 g hvedemel
- 200 g flormelis og 4 spsk. kogende vand
- evt. granatæblekerner og limebåde
Sådan gør du:
- Fordel rabarberskiverne på bagepapir i en bradepande. Drys med de 2 spsk. sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 15 min. Lad dem køle af.
- Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt blødt smør, og pisk igen. Tilsæt hvedemel blandet med bagepulver og vaniljesukker til æggemassen. Kom mælken i.
- Fordel dejen i smurte muffinsforme. Smuldr alle ingredienserne til crumblen sammen i en skål.
- Fordel rabarberne over kagerne, og tryk frugten lidt ned i dejen. Fordel crumbleblandingen over. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25-30 min.
- Pynt kagerne med glasur rørt af flormelis og kogende vand. Pynt evt. også med et drys granatæblekerner og limebåde.