Regnbue lagkage
1 lagkage – ca. 12-14 stykker
Tid: ca. 1 time plus bagetid
Grønne lagkagebunde – 2 stk.:
4 æg
120 g sukker
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
grøn frugtfarve
Røde lagkagebunde – 2 stk.:
4 æg
120 g sukker
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
rød frugtfarve
Blå lagkagebund – 1 stk.:
2 æg
60 g sukker
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
blå frugtfarve
Fyld:
ca. 250 g jordbærmarmelade
¾ liter piskefløde
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Start med de grønne lagkagebunde. Pisk æg og sukker sammen med en håndmikser. Pisk i ca. 10 min., til det er næsten hvidt.
3. Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt sammen, uden at luften røres ud. Tilsæt grøn frugtfarve. Start med 1 tsk., og vend forsigtigt i dejen.
4. Fordel dejen i en springform, ca. 25 cm i diameter, beklædt med bagepapir, og bag bunden på nederste rille i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om lagkagebunden er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Tag bunden ud, og afkøl.
5. Lav nu de røde lagekagebunde efter samme fremgangsmåde som de grønne, men med rød frugtfarve.
6. Lav dernæst den blå lagkagebund, efter samme fremgangmåde, men med blå frugtfarve. Bunden skal bage ca. 10 min.
7. Skær den grønne og røde lagkagebund igennem, så du får to bunde af hver farve. Du skal have 5 bunde i alt inkl. den blå.
8. Pisk fløden til skum, og læg lagkagen sammen: Begynd med en grøn bund, dernæst et lag flødeskum, en rød bund, et lag marmelade, flødeskum, en blå bund, flødeskum, en rød bund, marmelade, flødeskum og til sidst en grøn bund. Fordel resten af flødeskummet på toppen af kagen.
TIP! Du kan lave endnu flere forskelligfarvede lag, hvis du har tålmodighed til at bage bunde ad endnu flere omgange!
► SE OGSÅ: Islagkage for voksne
► SE OGSÅ: Lækker gulerodslagkage med mascarpone
► SE OGSÅ: Flødeskumslagkage med pandekagebunde