Ricotta med svampe og krydderurter

Ricotta med svampe og krydderurter

Ricotta med svampe og krydderurter er fløjlsblød og aromatisk tilbehør, der passer til næsten alle former for kødretter.

Ricotta med svampe og krydderurter til 6 personer

Ingredienser

  • Ricotta med svampe og krydderurter
  • 500 g frisk ricottaost
  • 1 æg
  • 2 spsk. parmesanost
  • 1 håndfuld krydderurter, f.eks. basilikum, mynte, oregano
  • 500 g svampe (alle kan bruges)
  • 2 spsk. smør
  • salt og peber

Sådan laver du ricotta med svampe og krydderurter

  1. Pisk ricotta sammen med æg og parmesan. Hak krydderurterne fint, og bland halvdelen i massen.
  2. Skær svampene i tern. Svits halvdelen af svampene i smør, og bland dem i ricottablandingen. Krydr med salt og peber.
  3. Kom bagepapir i små ovnfaste forme. Fordel ricottablandingen i formene, og bag ved 180 grader i ca. 35 minutter. Når retten er ved at være færdig, ristes de øvrige svampe sammen med krydderurterne og anrettes oven på den varme ricotta.