Rikke Gryberg's opskrift på grønsags-baguettes
Her får du Rikke Gryberg, indehaver af 'Byens Bedste Kager', opskrift på grønsags-baguettes.
Rikke Gryberg's grønsags-baguettes
Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
(2 stk.)
150 g porrer
100 g emmentaler
3 fed hvidløg
1 spsk. friskhakket timian
4½ dl koldt vand
20 g gær, gerne økologisk
250 g fuldkornshvedemel
300 g fint speltmel
2 tsk. salt, f.eks. Læsø sydesalt
lidt olivenolie
1. Rengør porren. Flæk den på midten, og skær i lange tynde strimler.
2. Riv osten, og pres hvidløget. Bland porre med ost, hvidløg og timian.
3. Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt grønsagerne, og rør dernæst de to slags mel i væsken. Ælt i ca. 8 min., tilsæt salt, og rør godt i yderligere 2 min.
4. Hæld lidt olivenolie over dejen, og dæk med husholdningsfilm. Stil dejen i køleskabet til næste dag.
5. Tag dejen ud, og del den i to stykker. Form til 2 store baguettes. Drys evt. lidt speltmel på toppen, og lad dem hæve i 2 timer.
6. Tænd ovnen på 235 grader, og bag baguettes med 2 dl vand (i en skål i bunden af ovnen) som damp i 5 min. Skru derefter ned til 210 grader, og bag i 20 min. Den samlede bagetid er ca. 25 min.
► SE OGSÅ: Lo Østergaard's opskrift på slaskeboller
► SE OGSÅ: Hanne Riisgaard's opskrift på brød med sød-skærm og maltmel
► SE OGSÅ: Sif Orellana's opskrift på hjertebrød bagt med oliven, rosmarin og kærlighed