Rødbedekornotto
Hvis du ikke kan skafferødbeder med top, kan dumåske købe rødbedesalat(fine rødbedeblade), somdu kan vende i retten førservering.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 40 min.
- Ingredienser:
- 125 g kornperler (f.eks. spelt)
- 300 g rødbeder (med top)
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1-2 tsk. citronskal (økologisk)
- 3 dl bouillon (eller vand)
- 2 tsk. blå birkes
- salt og peber
- Tilbehør:
- cremefraiche (eller flødeost)
- Skyl spelten grundigt ikoldt vand, og hæld dentil afdrypning i et dørslag.
- Skær toppen af rødbederne,og skyl dem grundigt.Del dem evt. i stilkeog blade. Skræl rødbederne,og skær halvdeleni små terninger (1 x 1 cm).Riv resten groft.
- Pil skalotteløg og hvidløg,og hak dem fint. Sautérdem bløde og blanke ien gryde med olie.
- Tilsæt de 2 slagsrødbeder, og vend kornog fintrevet citronskal i.Tilsæt bouillon, og givdet et opkog. Skru nedfor varmen, og lad retten simre under låg i ca. 20min.
- Sluk for varmen, vendrødbedetoppene i, oglad retten trække underlåg i ca. 10 min. Smagtil med salt og peber.Tilsæt birkes og evt. lidtmere citronskal. Servérsom tilbehør eller somen selvstændig grøn ret,evt. med lidt cremefraichesom topping.