Rødbedekornotto

Rødbedekornotto

Hvis du ikke kan skafferødbeder med top, kan dumåske købe rødbedesalat(fine rødbedeblade), somdu kan vende i retten førservering.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 40 min.
  • Ingredienser:
  • 125 g kornperler (f.eks. spelt)
  • 300 g rødbeder (med top)
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 tsk. citronskal (økologisk)
  • 3 dl bouillon (eller vand)
  • 2 tsk. blå birkes
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • cremefraiche (eller flødeost)

  1. Skyl spelten grundigt ikoldt vand, og hæld dentil afdrypning i et dørslag.
  2. Skær toppen af rødbederne,og skyl dem grundigt.Del dem evt. i stilkeog blade. Skræl rødbederne,og skær halvdeleni små terninger (1 x 1 cm).Riv resten groft.
  3. Pil skalotteløg og hvidløg,og hak dem fint. Sautérdem bløde og blanke ien gryde med olie.
  4. Tilsæt de 2 slagsrødbeder, og vend kornog fintrevet citronskal i.Tilsæt bouillon, og givdet et opkog. Skru nedfor varmen, og lad retten simre under låg i ca. 20min.
  5. Sluk for varmen, vendrødbedetoppene i, oglad retten trække underlåg i ca. 10 min. Smagtil med salt og peber.Tilsæt birkes og evt. lidtmere citronskal. Servérsom tilbehør eller somen selvstændig grøn ret,evt. med lidt cremefraichesom topping.