Rødgrød med jordbær og rabarber

Rødgrød med jordbær og rabarber

Kan det blive mere dansk end rødgrød med fløde?

4-6 pers.

Ingredienser

  • 300 g rabarber i skiver
  • 500 g jordbær
  • 4 dl vand
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 dl koldt vand
  • Tilbehør:
  • mælk eller fløde

  1. Skyl rabarberstilkene og skær dem i 1 cm brede skiver, tag 100 g fra og gem dem. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, tag 100 g fra og gem dem. Kog bærrene og rabarberskiverne møre i vandet5-10 min., og pres blandingengennem en sigte.
  2. Kom saften i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt sukkeret, og kom resten af rabarberne og jordbærrene i. Kog dem med 3-4min. Smag evt. til med lidt ekstra sukker efter smag. Udrør kartoffelmelet i 1 dl vand, og rør det i grøden. Tag straks gryden fra varmen, grøden må nemligikke koge, når først kartoffelmeleter tilsat, for så bliver den ”lang”.
  3. Kom grøden i en skål, og drys overfladen med sukker. Afkøl grøden, og server den med fløde eller mælk til.