Røget laks med fetamousse og peberrod
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 4¾ time, heraf arbejdstid: 45 min.
(6 pers.)
Ingredienser
- Fetamousse:
- 4 blade husblas
- 1 dl god hønsebouillon
- 200 g fetaost
- 2 dl piskefløde
- peber
- Desuden:
- 100 g grøn salat
- 300 g røget laks
- dild
- citronbåde
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g høvlet peberrod
- Læg husblassen i blød ikoldt vand ca. 5 min. Knugden, og smelt den i denvarme hønsebouillon. Køl bouillonen af, til den erlunken.
- Kom fetaosten i en foodprocessor eller blender, ogmiks den. Tilsæt husblassen, og miks igen. Pisk fløden tilskum, og vend fetaostemassen i. Kom moussen op i enskål, og sæt den i køleskabetca. 4 timer.
- Lav kugler af fetamoussenmed en ske. Arranger den påtallerkner sammen med grøn salat, laks, dild og citronbåde.Dryp lidt olivenolie over. Pyntmed peberrod over laksen.