Sense opskrift aftensmad: Boller i karry

Sense opskrift aftensmad: Boller i karry

En familiefavorit i en sund udgave. Ungerne bliver vilde med den!

4 personer

Kødboller:

  • 450 g hakket svin og kalv, maks. 10%
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 lille tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1,5 dl minimælk
  • 1 revet løg
  • 1 løg
  • 1 æble
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl vand
  • 30 g smør
  • 1 spsk. karry
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl minimælk
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • 150 g ris, fuldkorn
  • 300 g grønne ærter
  • Ærteskud

Sådan gør du

  1. Rør det hakkede kød med æg, mel, salt, peber, mælk og revet løg.
  2. Bring en gryde letsaltet vand i kog, form farsen til små kødboller og kog dem i vandet. Når bollerne efter nogle få minutter stiger op til overfladen, er de færdige.
  3. Kog risene efter anvisning på pakken.
  4. Skær løg og æbler i små tern og opløs bouillonterningen i kogende vand. Smelt smørret i en gryde, tilsæt karry og vend løg- og æbletern rundt i smørret – de må ikke blive brune.
  5. Drys mel over og rør rundt, imens du langsomt spæder op med mælk og bouillon. Smag sovsen til med eddike, salt og peber. 
  6. Kog ærterne i et par minutter.
  7. Kom kødbollerne i karrysovsen og varm godt igennem. Servér sammen med ris og ærter. Pynt eventuelt med ærteskud.

Sense for hele familien

Fra Suzy Wengels bog "Sense for hele familien", Politikens Forlag, 250 kr. Her får du mange flere familievenlige opskrifter og masser af gode råd til, hvordan både du og din familie slipper af med de overflødige kilo