Sense opskrift aftensmad: Boller i karry
En familiefavorit i en sund udgave. Ungerne bliver vilde med den!
4 personer
Kødboller:
- 450 g hakket svin og kalv, maks. 10%
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- 1 lille tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1,5 dl minimælk
- 1 revet løg
- 1 løg
- 1 æble
- ½ grøntsagsbouillonterning
- 2 dl vand
- 30 g smør
- 1 spsk. karry
- 3 spsk. hvedemel
- 2 dl minimælk
- 1 spsk. æbleeddike
- Salt og peber
- 150 g ris, fuldkorn
- 300 g grønne ærter
- Ærteskud
Sådan gør du
- Rør det hakkede kød med æg, mel, salt, peber, mælk og revet løg.
- Bring en gryde letsaltet vand i kog, form farsen til små kødboller og kog dem i vandet. Når bollerne efter nogle få minutter stiger op til overfladen, er de færdige.
- Kog risene efter anvisning på pakken.
- Skær løg og æbler i små tern og opløs bouillonterningen i kogende vand. Smelt smørret i en gryde, tilsæt karry og vend løg- og æbletern rundt i smørret – de må ikke blive brune.
- Drys mel over og rør rundt, imens du langsomt spæder op med mælk og bouillon. Smag sovsen til med eddike, salt og peber.
- Kog ærterne i et par minutter.
- Kom kødbollerne i karrysovsen og varm godt igennem. Servér sammen med ris og ærter. Pynt eventuelt med ærteskud.
Sense for hele familien
-
Sense opskrift morgenmad: Bananvafler med vaniljeskyr, hindbær og chokolade
-
Sense opskrift frokost: Pitabrød med fyld
-
Sense opskrift aftensmad: Hvid pizza
-
Sense opskrift aftensmad: Boller i karry
-
Sense opskrift dessert: Søde muffins
-
Sense for hele familien: Sådan undgår I de dårlige vaner
-
Vægttab for hele familien: "Mine børn skal ikke døje med overvægt hele deres liv, som jeg har gjort"