Små citrontærter med marengs
Fineste små reder af marengs med en lækker citroncreme i midten. De fine marengsreder er både gode som dessert og til en kop kaffe eller the efter en god påskefrokost.
12 små tærter
Total:1 time
Ingredienser
- Mørdej:
- 250 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 80 g flormelis
- 30 g mandelmel
- 1 økologisk citron
- 125 g smør + 1 spsk. til senere
- 1 æg
- Citroncreme:
- 3-4 økologiske citroner (saften skal svare til ca. 2 dl)
- 2 dl vand
- 60 g maizena
- 125 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 50 g smør
- 4 æggeblommer
- Marengs:
- 4 æggehvider
- ¼ tsk. maizena
- 150 g flormelis
- Bland mel, salt, flormelis og mandelmel sammen i en skål. Riv skallen helt fint fra citronen, og bland den i melet.
- Ælt smør i melblandingen, til det bliver som rasp. Tilsæt ægget, og ælt, til dejen har samlet sig. Er dejen for tør, så tilsæt en spsk. vand.
- Saml dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 min.
- Rul dejen ud på et melstrøget bord i en cirkel, der passer i små tærteforme på 8 cm i diam. eller til en stor tærte på 24-26 cm i diam.
- Tænd ovnen på 180 gr. Smør formene med smør. Kom dejen i formene, prik bunden med en gaffel. Fold alufolie rundt på kanten af tærterne. Det gør, at tærtekanten ikke ”falder” ned, når tærtebunden forbages.
- Bag tærtebunden i 10-12 min. på midterste ovnribbe. Sæt tærten på en bagerist, og fjern alufolien.
- Riv skallen fint af én af citronerne. Kom vand og citronsaft i en skål.
- Rør maizena, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Tænd for varmen, og rør rundt. Tilsæt citronvandet, og pisk, indtil det begynder at tykne.
- Tag gryden af varmen.
- Pisk hurtigt smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal. Der skal piskes hurtigt, så æggeblommerne ikke koagulerer i den varme creme.
- Afkøl cremen, før den smørres ud på tærtebundene. Lad tærterne stå koldt i et par timer, inden marengsen skal på.
- Pisk æggehviderne stive med maizena. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens der piskes, til dejen danner hvide toppe.
- Kom marengsdejen i en sprøjtepose, og fordel marengs enten i en cirkel, så det ligner en rede, eller i små toppe ovenpå citrontærterne.
- Tænd ovnen på grill. Sæt tærterne under grillen, og husk at holde øje. Når marengsen bliver brun, tages tærterne ud af ovnen – det tager få minutter.
- TIP: Pynt kagerne med små påskeæg, så de ligner reder