Smørstegt skrubbe med nye kartofler

Smørstegt skrubbe med nye kartofler

En smørstegt skrubbe med nye kartofler er indbegrebet af god dansk sommermad, og så er det oven i købet sund og nem fastfood … velbekomme!

4 personer

Ingredienser

  • 4 friske skrubber
  • 2 spsk. salt
  • 1 sammenpisket æg
  • rasp, salt og peber
  • smør til stegning
  • Tilbehør:
  • citron, dild, nye kartofler og kryddersmør

  1. Gør fisken klar, hvis ikke fiskehandleren har gjort det: Brug en solid køkkensaks til at klippe finnerne og "lommen" væk, og skrab evt. blod væk fra rygbenet med en lille stiv børste. Skyl fisken i koldt vand, og tør den af i et rent klæde. Nu er den klar til panering og stegning.
  2. Vend den rensede fisk i letpisket æggehvide og derefter i krydret rasp, og steg den på begge sider i brunet smør. Lad den dryppe af på køkkenrulle, og server med citron, dild, nye kartofler og dejligt kryddersmør som f.eks. kaperssmør – se opskrift nedenfor.
  3. Kryddersmør:Rør 100 g blødt smør med 3 spsk. finthakkede kapers, lidt finthakket persille og friskmalet peber.