Snegle med appelsin og chokoladeglasur

Snegle med appelsin og chokoladeglasur

Prøv denne opskrift på en ny version af den klassiske snegl. Disse snegle er med appelsin og chokoladeglasur - Mums!

20 personer

Grunddej: 

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g smør
  • ca. 500 g hvedemel
  • 150 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • ½ dl vand
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • 3 dl flormelis

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i mælk i en skål. Kom æg, salt og sukker i.
  2. Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen.
  3. Ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  4. Rør smør, brun farin, sukker og appelsinskal sammen. Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm). Smør fyldet på.
  5. Rul dejen sammen om fyldet til en roulade. Skær pølsen i 20 skiver ca. 2 cm tykke.
  6. Læg skiverne i en bradepande foret med bagepapir ca. 20x30 cm med ca. 1 cm imellem hver skive. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
  7. Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 20 - 25 min. ved 200 grader.
  8. Kog vandet op, og sluk for gryden. Smelt chokoladen heri. Rør flormelis i. Fordel glasuren over de lune eller afkølede snegle med en ske.