Snegle med hindbær og marcipan
En lun snegl med masser af fyld både dufter og smager skønt. Men den behøver ikke fyldes med kanel, der findes masser af lækre alternativer. Prøv for eksempel denne lækre version med hindbær og marcipan.
16 stk.
Grunddej:
- 25 g gær
- 2 dl lunken mælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- ca. 500 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 75 g blødt smør
- 4 spsk. sukker
- 150 g hindbær (evt. optøet fra frost)
- 1 dl flormelis
- 1 sammenpisket æg til pensling
- sigtet flormelis (eller glasur, se kokossnegle)
Sådan gør du:
- Udrør gæren i mælk i en skål. Kom æg, salt og sukker i.
- Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen.
- Ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time
- Riv marcipanen på et råkostjern. Rør smør, sukker og marcipan sammen. Vend hindbær med flormelis, og herefter forsigtig i marcipanblandingen.
- Rul dejen ud en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm). Smør fyldet på. Rul dejen sammen om fyldet til en roulade.
- Skær pølsen i 16 skiver ca. 2½ cm tykke. Læg skiverne i tykke muffinpapirforme. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag sneglene ca. 15-18 min. ved 200 grader.
- Drys sneglene med sigtet flormelis.