Sommerroulade

Sommerroulade

(1 stk.)

Ingredienser

  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. spsk. kakao
  • 1 tsk. tsk. bagepulver
  • 30 g mel
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. spsk. vaniljesukker (eller 1 spsk. flormelis plus korn af ½ stang vanilje)
  • 100-150 g friske eller optøede, evt. sukrede bær
  • kakao til drys

  1. Pisk æg og sukker til lyst og stabilt skum. Sigt kakao, bagepulver og mel over dejen, og bland forsigtigt. Bred dejen ud i en firkant, der måler ca. 25 x 35 cm.
  2. Bag bunden ved 200 gr. i 5-8 min. Den er færdig, når bulen efter et let tryk i overfladen retter sig ud igen.
  3. Vend bunden om på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og dæk med et hårdt opvredet viskestykke. Vent 5 min., og træk så bagepapiret af bunden. Køl den helt af.
  4. Pisk fløden til skum, og smag den til med vaniljesukker. Bred den ud på kagebunden, dog ikke helt ud til kanten. Drys med bær, og rul forsigtigt sam-men ved hjælp af papiret. Læg rouladen på køl, til den skal spises. Sigt kakao over den, og skær den i stykker. Giv evt. lidt bær som tilbehør.