Fragilité
Fragilité betyder skrøbelighed på fransk, og navnet har kagen fået fra de lette marengsbunde, der er lagt sammen med mokkacreme. Bundene kan laves af forskellige typer nødder.
Fragilité
(ca. 12-14 stk.)
Bund:
100 g finthakkede hasselnødder
200 g flormelis
4 æggehvider
Creme:
2 dl piskefløde
4 æggeblommer
150 g flormelis
200 g smør
3 tsk. kakao
2 tsk. Nescafé
1. Vend de hakkede nødder med 100 gram flormelis. Pisk æggehviderne meget stive med de resterende 100 gram flormelis.
2. Vend nøddeblandingen i marengsmassen, og bred dejen ud på et stykke bagepapir i ca. 0,5 cm's tykkelse. Bag ved 200 grader i 20 min. skru ned til 150 grader, og bag videre i ca. 40 minutter.
3. Pisk fløden til skum.
4. Bland de øvrige ingredienser, og pisk over vandbad til en tyk creme – den må ikke koge. Regn med, at der skal piskes længe! køl cremen af, og vend med flødeskum.
5. Skær bunden over, og læg i lag med creme imellem. Drys med sigtet flormelis, og skær i små kvadrater.