Sprød og cremet mokkafragilité
Vi bukker under for denne lækre fragilité. De sprøde, skrøbelige bunde og cremen med kaffesmag er ren konditorkræs.
MOKKAFRAGILITÉ
Tid: ca. 30 min. plus bage- og køletid
(12 stk.)
Fragilité:
125 g hasselnødder
125 g mandler
50 g hvedemel
50-100 g flormelis
6 æggehvider
Mokkacreme:
500 g mascarpone
6 spsk. flormelis
½ dl kold espresso
flormelis til pynt
1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
2. Blend de to slags nødder til mel. Sigt hvedemel over i en skål, og bland med nøddemel og flormelis.
3. Pisk æggehviderne stive, og fold forsigtigt i mel-nøddeblandingen.
4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel dejen i et jævnt lag.
5. Bag bunden i ca. 30 min., til den er gylden og sprød. Skær bunden ud i 3 lige store dele, og afkøl.
6. Rør mascarpone med flormelis og espresso til en ensartet creme.
7. Læg en kagebund nederst på et kagefad, og fordel et lag mokkacreme over. Gentag med den næste bund. Der skal være to lag creme mellem bundene. Pynt kagen med sigtet flormelis. Stil kagen koldt, og skær i firkanter inden servering.