Skøn klassisk squashkage
Squash er sunde, billige og lækre – og de er nemme at bruge i bagværk. Prøv opskriften på denne klassiske squashkage med skøn frosting og glaserede gulerodsstrimler.
ca. 16 skiver
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 300 g sukker
- 100 g brun farin
- 3 æg
- 250 g squash
- 1½ dl kærnemælk
- 275 g hvedemel
- 100 g mandelmel eller finthakkede mandler
- 1 spsk. stødt ingefær
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
- 1 portion frosting (se her på siden) og glaserede gulerodsstrimler (se tip)
Sådan gør du:
- Pisk smørret med sukker og farin.
- Pisk et æg i dejen ad gangen. Riv squashen på råkostjernet. Rør squash og kærnemælk i sukkerblandingen. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem i.
- Kom dejen i en smurt brødform på ca. 1½ l. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
- Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt evt. med glaserede gulerodstrimler.