Sukkerkringle
Små søde kringler drysset med citronsukker. Når du først har lært at sno dejen sammen til en fin kringle, går det som en leg.
18-20 kringler
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hævetid: ca. 1½ time
- Bagetid: 15 min.
- 25 g gær
- 2 dl mælk
- 2 æg (str. L)
- 2 spsk. honning
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- ca. 550 g hvedemel
- 75 g smør (blødt)
- Pensling og pynt:
- 1 citron (økologisk)
- 50-75 g sukker
- 1 æg
- 1 knsp. salt
- Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften. Bland citronskallen med sukkeret, og sæt det til side.
- Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt æg, honning, kardemomme, salt, vaniljesukker og 3 spsk. citronsaft. Tilsæt melet (hold lidt tilbage), og rør dejen sammen. Tilsæt smør, og ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 20 min.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en tyk pølse. Del den i 18-20 lige store stykker, form dem til boller, og lad dem hvile tildækket i 15 min.
- Tril hver bolle til en ca. 35 cm lang pølse, og form dem til kringler (se tip). Læg dem med god plads på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
- Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl kringlerne med æg, og drys dem med citronsukker.
- Bag kringlerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 min. Afkøl på en bagerist.