Toast med rygeostcreme og asparges

Toast med rygeostcreme og asparges

Supernemme og smukke små toasts. Nyd dem inden maden, eller brug dem som forret. Top evt. med friskpillede rejer, og beregn 3 toasts til hver, hvis du bruger dem som forret.

Ingredienser

  • 12 stk.
  • ½-1 groft flute
  • olivenolie
  • hvidløg
  • salt
  • Rygeost:
  • 175 g rygeost
  • 2 spsk tyk yoghurt
  • 1 bundt grønne asparges
  • lidt citronsaft
  • 1 tsk revet citronskal (øko)
  • 3-4 spsk god olivenolie
  • 1 håndfuld kørvel
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  1. Skær flutet i tynde skiver (ca. 12 styk). Dryp dem med en smule olivenolie, og grill dem på en varm grill eller grillpande. Gnid de varme, sprøde brød med hvidløg, og krydr med salt.
  2. Rør rygeost med yoghurt. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og kassér den. Lav tynde strimler af aspargesene med en tyndskræller, og vend strimlerne med lidt citronsaft, citronskal, olivenolie og lidt plukket kørvel.
  3. Smør de små toasts med rygeostecreme, top med asparges og kørvel, og krydr med salt og peber.
  4. Servér straks.