Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Koge-/stegetid: ca. 30 min.
- Kødboller:
- 500 g hakket okse- eller svinekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 løg
- 1 dl rasp
- 1 tsk. tørret oregano
- friskkværnet sort peber
- 1 dl mælk
- Sovs:
- 1 løg
- 1 squash
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
- kogevand fra bollerne
- ¾ dl hvedemel
- 200 g grønne bønner
- 500 g cherrytomater (evt. gule og røde)
- Drys:
- 1 bundt persille
- Tilbehør:
- kogte ris (eller couscous/bulgur)
- Kødboller:
- Rør kødet sejt medsalt. Rør ægget grundigt ikødet. Rør finthakket løg ikødet sammen med rasp,oregano og peber. Spædmed mælken.
- Form farsen til ca. 20boller.
- Kog 1 liter vand op ien bredbundet gryde.Kom bollerne forsigtigt ivandet, og kog dem i 15min. Tag bollerne op afvandet med en hulske, og læg dem på en tallerken.Sigt kogevandet, og gemdet til sovsen.
- Sovs:
- Hak løget. Flæk squashen,og skær den iskiver.
- Svits løg og squash iolie i gryden i ca. 4 min.Tilsæt finthakket hvidløgog tomatpuré, og svitsmed et øjeblik. Spæd medkogevandet, men gem1 dl.
- Pisk eller ryst mel sammenmed den sidste dlkogevand, og rør jævningeni sovsen. Kog sovsen op under omrøring, og ladden koge i 3 min.
- Nip bønnerne, ogskær dem i stykker på 2cm. Kom bønner og heletomater i sovsen, og kog iendnu 5 min.
- Kom bollerne i sovsen,og kog det hele godt igennem.Smag til med salt ogpeber.
- Drys grofthakket persilleover retten, og servérmed kogte ris.