Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner

Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge-/stegetid: ca. 30 min.
  • Kødboller:
  • 500 g hakket okse- eller svinekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk. tørret oregano
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl mælk
  • Sovs:
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
  • kogevand fra bollerne
  • ¾ dl hvedemel
  • 200 g grønne bønner
  • 500 g cherrytomater (evt. gule og røde)
  • Drys:
  • 1 bundt persille
  • Tilbehør:
  • kogte ris (eller couscous/bulgur)

  1. Kødboller:
  2. Rør kødet sejt medsalt. Rør ægget grundigt ikødet. Rør finthakket løg ikødet sammen med rasp,oregano og peber. Spædmed mælken.
  3. Form farsen til ca. 20boller.
  4. Kog 1 liter vand op ien bredbundet gryde.Kom bollerne forsigtigt ivandet, og kog dem i 15min. Tag bollerne op afvandet med en hulske, og læg dem på en tallerken.Sigt kogevandet, og gemdet til sovsen.
  5. Sovs:
  6. Hak løget. Flæk squashen,og skær den iskiver.
  7. Svits løg og squash iolie i gryden i ca. 4 min.Tilsæt finthakket hvidløgog tomatpuré, og svitsmed et øjeblik. Spæd medkogevandet, men gem1 dl.
  8. Pisk eller ryst mel sammenmed den sidste dlkogevand, og rør jævningeni sovsen. Kog sovsen op under omrøring, og ladden koge i 3 min.
  9. Nip bønnerne, ogskær dem i stykker på 2cm. Kom bønner og heletomater i sovsen, og kog iendnu 5 min.
  10. Kom bollerne i sovsen,og kog det hele godt igennem.Smag til med salt ogpeber.
  11. Drys grofthakket persilleover retten, og servérmed kogte ris.