Brownie uden sukker
Sundt sødt – sødt sundt! Det er hot at lave kager uden sukker.
Sundt sødt – sødt sundt! Det er hot at lave kager uden sukker, men hvad er fidusen, hvis de smager alt for sunde? Og hvorfor ikke nøjes med et lille stykke af den rene, sukkersøde vare i stedet for en masse krumspring i form af sødestoffer fra f.eks. stevia og frugt?
Prøv også min opskrift på sunde bananmuffins - TRYK HER
Jeg foretrækker den syndige slags, men da jeg skulle have en veninde på besøg, som ikke har rørt sukker i flere måneder, ville jeg ikke være årsagen til et tilbagefald. Det var faktisk en sjov udfordring at lave en kage, der ikke straks sætter sig på dobbelthagen, smager fortrinligt og pynter på kageopsatsen.
Jeg har forsøgt mig med et par ”raw-kager”, der ikke skal bages, men de blev lidt rigeligt kompakte til min smag, så jeg leder stadig efter en anstændig version i den kategori.
I mellemtiden serverer jeg denne semisunde brownie, der – til min egen overraskelse – smager virkelig godt!
1 kage, 6 personer
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 25 min.
2 bananer (meget modne)
1 spsk. nutella (evt. usødet)
2 spsk. kakaopulver (usødet)
½ tsk. vaniljepulver
100 g mandler
1 knsp. salt
1 æg
100 g dadler (bløde)
50 g mørk chokolade (min. 70%)
Pynt:
lidt smeltet mørk chokolade, frysetørrede hindbær og pistacienødder (usaltede – eller drys med kokosflager eller hakkede nødder)
1. Skræl bananerne, og kom dem i en blender sammen med nutella, vaniljepulver, kakaopulver, mandler, salt æg og dadler. Blend til ensartet konsistens.
2. Hak chokoladen fint, og vend halvdelen i dejen.
3. Smelt resten af chokoladen, og vend den i dejen.
4. Hæld dejen i en lille springform (18 cm i diameter).
5. Bag brownien ved 175 grader i ca. 25 min. Tjek med en tandstikker/kødnål, om kagen er færdig – den må ikke være knastør, men heller ikke helt ubagt.
6. Pynt brownien med lidt smeltet chokolade, frysetørrede hindbær og pistacienødder.
Tip: Brownien kan med fordel bages dagen før servering og stilles i køleskabet.