En snitte med hindbær
Hvis jeg forvilder mig ind i en bagerforretning, er det som regel en hindbærsnitte, der ryger i bagerposen. Men ofte er det desværre en tør og skuffende oplevelse at sætte tænderne i snitten.
Hjemmebagte hindbærsnitter overgår langt bagerens i både smag og duft, og når man først er kommet i gang, kan man jo lige så godt bage en ordentlig portion. For de får hurtigt ben at gå på og gør altid glæde som f.eks. en lille værtindegave.
Jeg bager dem i cirka halv størrelse af bagerens, da jeg synes, det er lidt mere delikat. Men ingen siger, at man skal nøjes med en enkelt. Hvis man kan finde noget festligt sukkerpynt at drysse på glasuren, lyser de små snitter op på ethvert kaffebord.
Runas mini-hindbærsnitter
Ca. 35 stk. 1 vaniljestang
250 g smør
250 g sukker
500 g hvedemel
3 æg hindbærmarmelade (helst hjemmelavet)
glasur (af flormelis og citronsaft)
frysetørrede hindbær
evt. usaltede pistaciekerner
1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.
2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Bland melet i og saml dejen, så godt du kan.
3. Pisk æggene sammen med en gaffel og kom dem i dejen, der æltes smidig og glat.
4. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i en ½ times tid.
5. Del dejen i 8 lige store stykker.
6. Rul hvert stykke dej ud i 3 mm’s tykkelse, 10 cm’s bredde og ca. 30 cm’s længde. Sørg for, at kanterne er lige og pæne.
7. Læg på 2 stykker udrullet dej på hver bageplade og bag dem i ca. 10 min. ved 200 grader, til de er lysebrune i kanten – bag dem hellere for lidt end for meget.
8. Og så skal det gå stærkt: tag pladen ud af ovnen, kom hindbærmarmelade på den ene af de bagte dejstykker, læg den anden over, kom glasur på toppen, drys med frysetørrede hindbær og evt. pistaciekerner og skær ud i små snitter, inden dejen bliver for kold.
9. Lad hindbærsnitterne køle af på en rist.