Ginger beer
Er du vild med smagen af frisk ingefær, vil du elske denne drik.
Forleden aften havde en af mine veninder lokket mig med på en japansk restaurant på Nørrebro. Her fortalte hun den glade nyhed, at hun var blevet gravid. Desværre betød det også, at hun var svært ramt af kvalme, så da menukortet landede på bordet, bestilte hun straks husets hjemmelavede ginger beer. Som navnet siger, indeholder den masser af frisk ingefær, og det dulmer åbenbart kvalmen.
Prøv også min opskrift på luksus-romkugler af kagerester KLIK HER
Jeg gjorde hende selskab, da ginger beer også er en af mine favoritter. Når nu restauranten kunne lave den selv, var det nærliggende at lave min egen version, så den får du her. Den er knapt så sød som ginger ale og passer perfekt til asiatisk mad, men kan også sagtens drikkes alene.
Ca. 1 liter
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: mindst 2 timer (og gerne natten over)
40 g frisk ingefær
2½ spsk. rørsukker
1 citron (øko)
½ vaniljestang
3 dl æblemost (uden tilsat sukker)
2 dl vand
ca. 5 dl danskvand (evt. med citrus)
Tilbehør:
citronskiver (eller lime), isterninger og frisk mynte
1. Skræl ingefæren, og riv den groft.
2. Bland ingefær med sukker, citronskræl (uden den hvide hinde), flækket vaniljestang, æblemost og vand i en skål. Lad blandingen trække på køl i mindst 2 timer og gerne natten over.
3. Si saften igennem en si over på en flaske med patentprop, og bland den med danskvand 1:1.
4. Servér ginger beer i glas med citronskiver, isterninger, friske mynteblade og sugerør.
Tip: Det er nemmest at ”skrælle” frisk ingefær med en teske.