Sponsoreret indhold

3 skønne områder, du skal besøge på ø-perlen Møn

3 skønne områder, du skal besøge på ø-perlen Møn

Danmark er et yndigt land. Men Møn er noget for sig. Her finder du noget af landets mest betagende natur. Vi guider dig til, hvad du skal se, opleve, smage, besøge og udforske på den billedskønne ø – kun 1,5 time fra København.

Ulvshale

Strand så langt øjet rækker, rå klitbanker og helt klart, lavvandet hav. Ulvshale har en af Møns lækreste strande, som tilmed er superbørnevenlig. Ulvshale er et sommerhusparadis for dig, der nyder at have hav og natur lige omkring dig. Her er rig mulighed for at bade i havet året rundt, og gå lange ture over den lille dæmning til den hyggelige, bilfri naboø Nyord.

Ulvshale-strand_Richard-Clark_640.jpg

UDFORSK – Øen Nyord er blot 5 km2 stor, men naturen her er ganske speciel. Strandengene, som oversvømmes af saltvand hver vinter og afgræsses om sommeren, er hjemsted for et hav af ynglende vade- og andefugle. Tag en tur op i fugletårnet, og nyd den smukke udsigt over enge og morænebakker.

SMAG Noorbohandelen på Nyord har den fineste lille café og shop med lokal gin på hylderne, whisky og lækre olier på taphaner.

BESØG – Se et æsel, klap en gris, og nus med en alpaka. På Spohrgården er der dyr i alle afskygninger, og familiens yngste kan komme helt tæt på dem, hvis I booker et besøg. Bagefter kan mor og far shoppe lokal gin, mønsk kaffe, garn og skind fra Spohrgårdens egne lam i den lille tilhørende gårdbutik.

Stege

Stege er en lille købstad på Møn og er særligt kendt for sit lille, fine strøg og sine hyggelige gårdmiljøer. I øens største by finder du både et hav af gode tøj-, interiør- og genbrugsbutikker og små cafeer, hvor du kan få en bid mad og noget koldt at drikke. Stege er indbegrebet af dansk landsbycharme.

Stege-MadsTolstrup-640.jpg

NYD – Tag morgenmaden med på farten, og nyd den ved vandet, mens solen står op over Stege havn. Hos Øbageren kan du få en lækker surdejsbolle med ost og rigtig god kop kaffe.

OPLEV – Gamle købmandsforretninger, kaffestel fra dengang mormor var barn og veterankøretøjer. Rejs med tilbage til fortiden hos Thorsvang Samlermuseum.

SMAG – Lige uden for Stege finder du Møn Is. Her kan hele familien få lige den isvariant, de drømmer om, og bagefter kan de mindste gå i stalden og klappe de søde køer, der leverer mælk og fløde til ishuset.

Klintholm Havn

Tempoet er anderledes på Klintholm Havn end i resten af Danmark. Her kan du tage en slapper i en hængekøje ved Møn Surf eller hænge ud i den alternative havnebar Klap Hesten, og få en berigende samtale med de lokale. Klintholm Havn er lille, intim og hyggelig, og med Møns Klint som nærmeste nabo kommer I ikke til at mangle fede familieaktiviteter.

Møns-Klint_Mads-Tolstrup_640.jpg

UDFORSK – Møns Klint er på alle måder spektakulær. Snør vandrestøvlerne, og se klinten fra mange forskellige vinkler på vandreruten Klintekongens Rige, der strækker sig over 14 km og fører jer forbi noget af landets absolut smukkeste natur på Møns højdedrag.

OPLEV – Se 3D-film om gletsjere, støb en mosasaur-tand, mød en havøgle fra Kridttiden, og kom med på fossiljagt. Geocenter Møns Klint formidler naturvidenskab på en sjov og børnevenlig måde og er en stor legeplads for både store og små.

NYD – Hvis vægge kunne tale… så ville de kunne fortælle mange røverhistorier fra havnebaren Klap Hesten. Her vidner de mange hilsner fra kendte i ind- og udland overalt i rummet om et leben uden lige. Barens indehaver, Ole, er en vaskeægte legende på Møn, som har det med at få nogle helt fantastisk skøre ideer. Derfor kan du bl.a. af og til møde en vaskeægte, sprællevende hest bag bardisken. Klap Hesten er et særdeles festligt bekendtskab, og der er rom og gin i stride strømme.

Her skal du overnatte

Der er alt for meget at se og opleve på Møn til en enkelt dag. Bliv en weekend eller en uge, og udforsk alle de smukke afkroge af øen. Så er der både tid til vandring, sightseeing, udforskning af naturen og til at smage dig gennem øen.

Feriepartner Møn-Stevns har masser af dejlige feriehuse spredt ud over hele Møn, som kan huse hele familien. Se mere her.

Få meget mere inspiration til storslåede oplevelser på Sydsjælland & Møn HER