Cecilie Frøkjær: "Flødeskummet stod ud til alle sider"
Middelmådig. Det menerCecilie Frøkjær, vært på TV2's nye madprogram "Cecilie og Madklubben", selv, at hun er som kok. Her deler hunsit største traume og bedste barndomsminde i et køkken. Det involverer blandt andet en ballon.
Hvor meget fylder mad i din dagligdag?
Jeg tænker meget på mad! Hvad der mon er i kantinen i dag, mad jeg glæder mig til at spise, hvilken aftensmad jeg nu skal vride min hjerne for at finde på efter devisen: "hvad er nemt, hurtigt og rimelig sundt?".
Hvor mange kokkehuer fortjener dine madkundskaber?
Jeg vil give mig selv 3 kokkehuer. Jeg kan læse og følge en opskrift og nogenlunde ramme et resultat, der ligner billedet i kogebogen. Men jeg bruger ikke specielt meget tid på at lave mad, og jeg kaster mig ikke jublende ud i nye eksperimenter.
Hvad er dit største madtraume?
For mange år siden var jeg i New York og spiste på en super hip restaurant - endda ejet af vistnok Robert de Niro - hvor jeg fik en top lækker middag. Men kokken må have haft en bullen finger, for jeg blev hundesyg og kastede op hele næste dag.
Hvad er dit bedste minde om mad fra din barndom?
Jeg har mange barndomsminder om mad, da jeg altid har været glad for at indtage føde. Men højt på listen står en helt særlig lagkage, som vi kørte i min familie nogle år i midt-70´erne: Bagte butterdejsplader med creme og syltetøj imellem - og så en flødeskumsdækket ballon på toppen. Stor fryd, når vi stak en nål i ballonen, og flødeskummet stod ud til alle sider!
Hvornår føler du dig allersejest i et køkken?
Jeg føler mig allersejest, når jeg forud for stor børnefødselsdag formår at jonglere med både børn, boller, lagkager, varm cacao, borddækning og hele molevitten - og får alt timet til at stå klar på samme tid. Uden at kaste op af stress!
Er der overhovedet brug for endnu et madprogram?
Interessen for mad er stor blandt de danske tv-seere i øjeblikket. Og det, der adskiller "Cecilie og madklubben" fra de andre programmer, er flere ting.
For første gang har vi samlet otte af Danmarks bedste kokke. Hovedpersonerne er altså folk, der er sindssygt dygtige, og som rent faktisk KAN lave mad. De skal ikke prøve kræfter med ukendt land. Der er fokus på maden og de tanker, der ligger bag den. Det er ikke et reality-program, hvor nogen bliver stemt hjem. I stedet er der fokus på samarbejde, leg og ren madglæde.
Hvad har været den største øjenåbner for dig under optagelserne?
Mad er kunst! Og glæde! Og mad er taknemmeligt. Forstået på den måde, at det engagement og den omhu, du lægger i madlavning, får du igen i det færdige resultat.
Hvilke erfaringer fra programmet har du taget med hjem i dit eget køkken?
Bo Jakobsen har lært mig at lave pocheret æg! Det er blæret at kunne! Derudover er jeg blevet meget inspireret til at turde vove mig lidt længere ud på madplanken, for det er ikke så farligt eller svært.
Og så er jeg igen blevet mindet om, at gode råvarer koster mere, men det er det værd. Vores krop og sjæl har bedre af god mad end billigere og dårligere mad.
Hvorfor takkede du ja til rollen som vært på programmet?
Det var en spændende opgave og en dejlig mulighed at være tæt på otte af landets bedste kokke. Fagfolk, der arbejder på hjemmebane og ved præcis, hvorfor de gør, som de gør. At komme tæt på den proces, man normalt ikke har adgang til. Det er altid en fornøjelse at blive lukket ind i et univers befolket af mennesker, der er vanvittigt dygtige til det, de gør.
Programmet har premiere tirsdag 9. april 2013 klokken 20.00 på TV2.
LÆS OGSÅ: Pasteekspert: "Død over dørslaget"