Finalist til Danmarks sødeste kassedame: Tina reddede butikken
Da købmanden i Blans stod til at lukke, kom Tina Nielsen til og sikrede butikkens overlevelse. I dag jonglerer hun med et væld af roller. Men mest af alt holder hun af at sidde bag kassen.
Kan du have en god eftermiddag. Mojn!
Det er sen eftermiddag hos Min købmand i Blans i Sønderjylland, og Tina Nielsen ekspederer sine kunder effektivt og smilende. Sommetider rejser hun sig og holder døren for en, der skal ud med en stor kasse varer. For den slags service er hun også god for.
Tinas arbejdsdag begynder klokken 7.30 og varer, til en af hendes fire ansatte kommer og afløser hende ud på eftermiddagen. På den tid når hun at udfylde et hav af roller i butikken – kassedame, flaskedreng, vinduespudser, indkøber og kontormedarbejder. For nu bare bare at nævne nogle. Hun ler og siger:
– Ja, jeg har kasketter i alle regnbuens farver. Og jeg kan lide det hele. Men skal jeg vælge én, er jeg allermest glad for at sidde bag kassen. Der får jeg hilst på mine kunder og hørt, hvordan det går. Mange fortæller en hel masse – også fortrolige ting. Og der har jeg det princip – som jeg også fortæller mine ansatte – at hvad, de hører i butikken, bliver i butikken.
Og måske er det også derfor, kunderne har indstillet 50-årige Tina til Hjemmets konkurrence om at blive Danmarks sødeste kassedame 2021. I hvert fald skriver flere af dem i deres indstillinger, at "Tina er omsorgsfuld på alle måder", og "Tina er altid sød, smilende og står på spring for hele byen".
Desuden er hele landsbyen Tina meget taknemlige for, at hun reddede butikken i 2018, da den tidligere købmand ikke kunne fortsætte.
I lære hos forældrene
Tina fik branchen ind med modermælken, for hendes forældre drev en købmandsbutik i Vester Sottrup tæt ved Blans. Hun benægtede ellers som barn, at hun skulle gå i deres fodspor, men det varierede job trak alligevel, og hun blev udlært i forældrenes butik.
Siden har hun prøvet mange forskellige jobs af – senest var hun køkkenmedhjælper i 10 år. Men hun savnede noget.
– Det var helt klart det at have kontakt med mennesker, jeg manglede. Jeg er nysgerrig på den gode måde, hvis man kan sige det, siger hun og smiler bredt bag corona-visiret.
Hun bor sammen med sin kæreste, Carsten, i et gammelt hus. Hun har ingen børn. Til gengæld er butikken blevet som hendes barn – hun bruger oceaner af tid på den, og hun spotter lynhurtigt, hvis en vare står skævt, eller vinduerne skal pudses.
– Jeg sætter en ære i, at alt er pænt og rent. Det fortjener kunderne, siger Tina, som kun ser én ulempe ved sit arbejdsliv: Det er svært at få en fridag eller planlægge ferie. Men i det store regnskab er det småt, synes hun. Og når kunderne kommer ind på en regnvejrsdag og siger, "Fedt, du er her", er alt sliddet det hele værd.