Derfor er singlemænd over 35 virkelig op ad bakke
Er alle de gode mænd taget, når vi kommer op i 30'erne og 40'erne? spørger vores klummeskribent.
Når kvinder kommer i 30'erne og 40'erne, er alle de gode mænd taget. De resterende har enten commitment issues eller en ex og et par børn, der har skræmt dem fra vid og sans.
Den ene mand lider af Vesterbro-syndromet. Er der noget smartere og bedre om næste gadehjørne? En forvokset baby, der søger umiddelbar behovstilfredsstillelse og legekammerater. Han har et spændende job og går i (Kød)byen. Han hænger ud med ligesindede og elsker et uforpligtende knald. Nogle af disse mænd settler down på et senere tidspunkt, andre aldrig.
Den anden mand kommer fra et mislykket projekt far, mor og børn. Bruddet var vildt hårdt og sønderrev hans forestilling om livet og kærligheden. Han bruger nu al sin energi på at få det til at fungere med ex og unger, holder sig langt væk fra ny kærlighed og nyder den nyvundne frihed til at gøre lige præcis, hvad han har lyst til. Måske får han en ny kæreste, når ungerne er store.
Desperate kvinder
Der render sindssyg mange smukke, kloge, kærlighedshungrende kvinder i 30'erne og 40'erne rundt, som gerne have en kæreste, og nogle er desperate for at få børn. Men med hvem? Der er bare ingen potentielle mænd! Og hvor møder man egentlig de få, der trods alt må være?
Singlekvinden forsøger sig med byture, pseudointeresser, netdating, blind dates og receptioner. Sidste desperate forsøg er Tinder. Dur, dur ikke. Endelig møder hun én efter flere års drukture, tømmermænd og kiksede dates. Alt virker helt perfekt. Spændende snakke til langt ud på natten, mindblowing sex og et massivt indtag af vin.
Hun har allerede efter anden date afprøvet hans efternavn i kombination med sit eget, forestillet sig deres kommende hjem og udseendet på de utvivlsomt nuttede unger med slangekrøller. Hun bekæmper det og fornægter det, men kan ikke lade være. Det store spørgsmål er hvorfor – er det biologi? Eller den romantiske drøm om happy ever after, ansporet af Beverly Hills 90210 og andre kulturelle påvirkninger, der stortrives?
"Han er nok bange"
Men efter en måneds tid daler hans interesse pludselig. Hun bliver frustreret og forvirret. Enten dropper hun ham, kæmper for ham eller konfronterer ham. Hun har afprøvet det hele, og lige meget hvad hun gør, ender det galt. Eller bare i ingenting.
"Jeg forstår det ikke. Hvordan kan han sige nej til noget så fantastisk, som det vi har!? Det er altså virkelig sjældent, at man møder én, hvor samtalerne er så spændende, og sexen er så perfekt. Det føles som om, vi har kendt hinanden altid. Jeg forstår det ikke."
Hun har timelange telefonsamtaler med sine veninder med analyser, taktiske overvejelser og undskyldninger for hans adfærd. "Han har også så travlt på arbejdet". "Han er nok bange". Hun er som en besat, der tjekker mobilen hver femte minut, udtænker planer, holder øje med hans aktivitet på Facebook og poster pinlige selfies. En udeblivende sms sender hende fluks i kulkælderen. En sms i indbakken redder hele dagen og nattesøvnen.
LÆS OGSÅ: Ny "kur" giver dig et godt singleliv
Koks i koderne
Frustrationen breder sig. Forvirringen er total. Desillusionen bider sig fast. Mere og mere for hver dag. Er vi blevet helt kærlighedsumulige i vores fragmenterede, frie samfund med utallige valgmuligheder og urealistisk høje krav til tilværelse og kærlighed? Realiteterne er i hvert fald, at flere og flere veluddannede kvinder får børn alene i slut 30'erne, når jagten er opgivet.
Der anes flere tendenser. Der er kaos i kærligheden og koks i (dating)koderne. Datingreglerne er det rene ragnarok. Det vil næsten være mere korrekt at skrive, de er ikke-eksisterende.
Hvem tager det første initiativ? Hvor tilgængelig skal man være? Hvem bestemmer tid og sted? Hvem betaler? Hvor hurtigt skal man knalde? Skal man ringe eller skrive – på sms, mail eller Facebook? Hver gang man møder en ny, indledes et kæmpe afkodningsarbejde. Alle har sine egne regler. Den frelste vil sige, "du skal bare være dig selv". Ja tak. Det er nemmere sagt end gjort.
Sms'er er også en forbandelse i den indledende datingfase. Misforståelser og afstand opstår. Hvad skete der med at tale sammen? Det er blevet en sjældenhed at ringe til hinanden og invitere hinanden ud. I stedet sender man en forsigtig, humoristisk, uforpligtende føler afsted, der ofte kan tolkes på 117 måder.
En ekspert i kærlighed, tak!
I ligestillingens navn, eller bare fordi kvinder har overhalet mænd i uddannelsesniveau, og der derfor mangler matchende mænd, ser vi flere og flere forhold, hvor kvinden uddannelsesmæssigt er manden overlegen.
Det er forfriskende og tiltrængt, at det ikke længere behøver at være manden, der overgår kvinden i forhold til job, løn og IQ. Men det bemærkelsesværdige, ærgerlige og dybt sørgelige er, at denne konstellation (stadig) ofte giver problemer i forholdet. I modsætning til den omvendte rollefordeling. Sat på spidsen.
Det er tilsyneladende et problem i et kærlighedsforhold, når manden ikke kan hamle op med kvinden. Øv. Kvinden mister simpelthen respekt, interesse og sexlyst for en mand, hun kan jorde verbalt og intellektuelt.
Moderne kvinder vil inspireres og udfordres. Mange har brug for en mand, der kan sige fra og tage initiativ. Og som ikke er hunderæd for kærlighed og parforhold. Er det blevet fuldstændig umuligt at finde sådan en mand, når man er 35-45? Er alle de gode bare taget? Eller er problemet kvinder med urealistisk høje krav?
Der er vist mange singlekvinder, der gerne vil tale med en ekspert i kærlighed.
LÆS OGSÅ: "Når jeg møder en kvinde, og hun fortæller, hun er 31 til 40 år, så slutter jeg kontakten"