Marie Jedig

Marie Jedig: Hvad teksten og billedet ikke fortæller er, at jeg var sønderknust efter et breakup

Instagram er blogger Marie Jedigs virkelighedsflugt fra hverdagens trivialiteter. Et sted, hvor der er plads til at drømme. Og så er man lidt en buzzkiller, hvis man poster depressive billeder med negative budskaber. Heldigvis er vi blevet så dygtige til at navigere i iscenesættelsen, at vi godt ved, alting ikke er så rosenrødt, mener hun.

Marie Jedig, 24 år, blogger på Mariejedig.com

Følg Marie på Instagram-profilen @mariejedig

Hvad er den sande historie bag billedet?

– Hvad teksten og billedet ikke fortæller er, at jeg var sønderknust efter et breakup, der var foregået en del tid forinden, og som stadigvæk spøgte. Jeg havde festet aftenen forinden og faktisk haft en rigtig dejlig aften, men vågnede op med en følelse af ekstrem ensomhed og både fysiske og moralske tømmermænd fra nattens festligheder. Jeg følte mig alene og ret slidt og besluttede derfor at "peppe" mig selv op med venindehygge og krøller i håret.

Marie er klar til en aften i byen med veninderne, men faktisk var hun ødelagt af kærestesorger.

Hvorfor følte du et behov for at pynte på sandheden?

– Jeg er ekstremt sensibelt anlagt, og jeg bliver ikke nødvendigvis gladere af at fortælle mine følgere, at jeg har en dårlig dag. Så vil jeg hellere ringe til min mor og få afløb for det, fordi jeg dér rent faktisk kan blive grebet af én, der kender og forstår mig. Samtidig havde jeg brug for at gøre det klart over for mig selv, at hele livet ikke var noget lort og flytte fokus fra det negative.

Hvorfor tror du, det er så skrøbeligt at sige højt, at man er ked af det på sociale medier?

– Personligt bruger jeg sociale medier som inspiration og kan derfor kun gå ud fra, at mine følgere gør det samme. Da det jo er mit job at inspirere andre – ikke blot til købet af nye vinterstøvler eller næste frokostdestination, men også til at turde drømme stort og forfølge sin passion – passer nedturene ikke altid lige godt ind i den fortælling. Vi ved sgu alle sammen, at livet kan være hårdt, men for mig er Instagram en virkelighedsflugt fra P-bøder og leverpostej. På min blog vil man sagtens kunne læse om knuste hjerter og identitetskriser, da jeg dér har mulighed for at uddybe.

Føler du et ansvar over for andre unge i forhold til, hvordan du portrætterer dit liv på sociale medier?

– Det er faktisk sjovt, at så mange stiller mig lige præcis dét spørgsmål, for det må alligevel betyde, at vi er ved at blive opdraget i SoMe-kulturen, og derfor netop godt kan navigere rundt i iscenesættelsen. Når jeg ser mine kollegaers indhold på sociale medier, tænker jeg da ikke nødvendigvis, at de lever af Aperol Spritz og tager på solferie til Bali hele tiden. Når dét er sagt, så er jeg godt klar over, at jeg har et ansvar, fordi så mange vælger at følge med, men jeg ønsker ikke at gå på kompromis med, hvad, jeg mener, er rigtigt og forkert indhold på sociale medier.

Hvorfor har du sagt ja til at være med i det her interview?

– Fordi jeg selvfølgelig også mener, at der skal skabes en større generel bevidsthed om, at Instagram kun repræsenterer en lille del af virkeligheden. Det skræmmer mig faktisk lidt, at det overhovedet er nødvendigt med et interview som dette. Jeg har været i gamet længe og kan også tale på mine kollegaers vegne, når jeg siger, at vi selvfølgelig også har dårlige dage. Sommetider rigtig skodagtige lortedage, hvor livet ikke føles værd at leve. Men hvis vi alle sammen skulle fortælle dén historie, ville der jo slet ikke være plads til drømmene.

Vil du fremover lægge flere billeder op på Instagram, som viser den ufiltrerede, uperfekte virkelighed?

– Jeg vil fortsætte med at dele indholdet på Instagram og min blog op, som jeg hidtil har gjort. Solen skinner altid på Instagram, og jeg elsker også selv at få et lille glimt af det hos andre, når mine egne skyer bliver for tætte og mørke.