Syg debat bakker op om sex-kunder

Syg debat bakker op om sex-kunder

Forfatter, terapeut, blogger og tidligere prostitueret, Tanja Rahm, skrev for nyligt et blogindlæg på sin hjemmeside med overskriften: "Til dig der køber sex."

Indlægget er formuleret som et brev, der uden omsvøb forklarer læseren, hvordan hun så på de mænd, hun havde sex med for penge, på de ting de gjorde og sagde, og den foragt hun havde og stadig har for dem.

Tanja Rahm er en kvinde, der er kommet ud på den anden side af prostitution, noget vi ser så positivt på, at staten har afsat millioner på finansloven til at hjælpe andre kvinder i prostitution med at gøre det samme. Hun bor i Danmark, hvor vi har ytringsfriheden tatoveret i panden. Hun bruger sin ytringsfrihed til at skrive et langt, ærligt brev om at hun, ikke så overraskende vel, spillede en rolle, dengang hun tog penge for sex.

At hun ikke var legemliggørelsen af den lækre, altid lystne unge kvinde, der demokratisk og udiskriminatorisk tændte på alle, der var udstyret med en penis. At hun som 20-årig syntes det var ufrækt og ækelt at 50- eller 60-årige kunder smilende noterede, at kun kunne ligne en mindreårig. At hun aldrig "fik noget ud af det", at der ikke findes nogen "søde kunder."

"Sexkøberen er ikke nogen Moder Teresa."

Stating the obvious, turde man mene. Sexkøberen er ikke nogen Moder Teresa. Han er ikke ude og støtte et godt formål, han er ikke nogen bevidst forbruger. Faktisk er han formentlig en af de mest bevidst ubevidste forbrugere i kongeriget. Antallet af udenlandske og kriminalitets-styrede kvinder i prostitution antyder dette. Og det erfarede den tidligere regering da også.

Det var nemlig kun naboer til bordeller, der brugte den telefon-hotline, regeringen havde sat op, for at kunder anonymt kunne komme af med deres mistanker om traffiking. Sexkøberen synes ikke at have så frygteligt mange hovedbrud over om serviceudbyderen er en ung pige fra Afrika, Rumænien eller Odense, og hvorfor hun er havnet i lige den situation.

LÆS OGSÅ: Tanja Rahm: Sådan var mit liv som prostitueret

Debatten på sociale medier går amok

Han ved måske godt et eller andet sted at sex-arbejde ikke er det samme som at stå i en bager. Det er nok også derfor han har klaphatten godt ned over øjnene, når han tager på badeferie til Thailand eller Filippinerne. Men noget tyder på, at den gode danske prostitutionskunde ikke er så glad for at få det fortalt med store bogstaver, i hvert fald er debatten på de sociale medier gået totalt amok i skældsord og hånende, vrede bemærkninger til Tanja Rahms brev.

Nu er det at læse kommentarspor jo lidt som at spise gul sne, man bør lade være for sin egen skyld. Verdenen er er bedre sted uden at opleve folk, herunder forbavsende mange kvinder, svine Tanja Rahm til for at kalde den gode danske sexkøber for den spade, han naturligvis er. Men vredens natur er dybt interessant. Mange kommentarer fra mænd sammenblander forsvaret for prostitution, som en handel mellem to myndige, ligeværdige parter, med vendinger som: "din luder", "du valgte jo selv at sprede ben, kælling".

"Uhyggeligt mange kvinder i debatten kalder Tanja Rahm for en hykler."

Så ligeværdigt, flot indre logik. Uhyggeligt mange kvinder i debatten kalder Tanja Rahm for en hykler og tankegangen hos mange synes at være, at eftersom hun modtog betaling, så kan hun ikke tillade sig at have en offentlig mening om lillefar og hans svinkeærinder. Fin demokratisk indstilling i et land med ytringsfrihed.

Fælles for tonen i debatten er, at den er så indigneret, at man fornemmer at Tanja Rahm virkelig har fat i det blinde øje, som vi i Danmark vælger at sætte kikkerten for, når det gælder vores fælles ansvar i relation til sexindustrien og dens ofre. Jeg håber hun tager skældsordene som beviset på illusioner, der styrter i grus, og ikke lader sig kue. Det er hendes fortælling for vigtig til.

LÆS FLERE KLUMMER AF ANNE SOFIE ALLARP HER

Anne Sofie Allarp

Anne Sofie Allarp, 41, er cand.jur. og bor i Madrid med sin spanske mand, fire-årige datter og et-årige søn.

Hun havde en international karriere som embedsmand bag sig, da hun i 2011 debuterede som forfatter med den politiske thriller "Falske Stemmer", der blev nomineret til Debutantprisen. I 2012 udkom den psykologiske gyser "Hændelsen".

Når Anne Sofie Allarp ikke skriver romaner, bidrager hun til forskellige skrevne og elektroniske medier om blandt andet politik og spanske forhold. Hun er desuden forfatter til børnebogsserien om Magda og hendes usynlige ven, der bl.a. udgives i samarbejde med DR-Ramasjang.

Anne Sofie Allarp er fast klummeskribent på ALTfordamerne.dk. Klummerne er alene udtryk for skribentens egne holdninger.