Ugens leder: Ramt af julestemning

Ugens leder: Ramt af julestemning

Når du ligger på en strand og holder sommerferie, planlægger jeg julen i detaljer, og i sensommerens måneder står den på produktion af julesager, indsamling af pynt og mange møder. Der er en hel del ting, der skal falde på plads.

Som boligredaktør på ALT for damerne er det jul hele året. Og hvert år tænker jeg det samme:

Jeg kommer aldrig i julestemning, når det endelig bliver jul i virkeligheden.

I foråret evaluerer vi julen, og om sommeren starter jagten på de smukkeste nye juleprodukter – og svar på diverse spørgsmål: Får julen en ny farve i år? Hvilke temaer dominerer, og hvordan fortæller vi jer læsere om dem på bedst mulig vis?

Når du ligger på en strand og holder sommerferie, planlægger jeg julen i detaljer, og i sensommerens måneder står den på produktion af julesager, indsamling af pynt og mange møder. Der er en hel del ting, der skal falde på plads. Motiver til forsiderne er for eksempel noget, vi bruger en del tid på, da julens fire forsider er de eneste i løbet af året, som ikke er en velklædt model.

Jeg kan her fortælle jer helt fortroligt, at både farven på døren bag ved kransen og selve stilen på dørkransen i nr. 44 voldte os lidt problemer og måtte tages om. Glasurskriften på kagehjertet på nr. 45 var flot, men skulle hjertet være en honningkage eller brunkage? Og hvordan drømmer I, kære læsere, om, at årets adventskrans skal se ud?

Vi håber, at du har nydt de sidste fire ugers juleforsider og er blevet inspireret til selv at komme i gang. Og at du husker, at julen ikke bliver mindre hyggelig af gavepapir fra Fætter BR og købesmåkager i kagedåsen.

Nu, hvor julen nærmer sig i virkeligheden, er jeg blevet ramt. Af julestemning. Det skete i weekenden, da jeg var med min familie til julemarked i Tivoli og spise and. Og min datter på tre år løb eksalteret rundt og hvinede over „de smukke lys" og de mange juletræer. Der var 97, talte hun. Og på vej hjem snakkede vi om, at hun skulle have et lille juletræ på sit værelse, og „der skal slikstokke på, mor".

Gør det ikke sværere, end det er. Og husk at nyde det, når I nu ikke som jeg er så „heldige" at have jul hele året.

Læs også lederen fra sidste uge: Jul - som vi plejer!