Fredag: Kyllingelår med ris og abrikossauce

Ingredienser:

Kyllingelår til 4 personer:

1 sammenpisket æg:

1 dl ristet sesamfrø

Blomkål i små buketter

Abrikossauce:

1 hakket løg

½ spsk. rapsolie

50 g tørrede abrikoser

2 dl hønsebouillon

2 dl æblemost

2 tsk. majsstivelse

Ca. 1 spsk. sukker

Ca. 1 tsk. eddike

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 6 dl ris

Sådan gør du:

Kyllingelår:

Vend kyllingelårene i æg og derefter i sesamfrø.

Steg kyllingelårene i en bradepande i ovnen ved ca. 200 grader i knap en time, til kødet er helt gennemstegt.

Abrikossauce:

Svits løget i olie. Klip abrikoserne i mindre stykker (de skal ikke udblødes), og svits dem med.

Tilsæt bouillon og æblemost, og kog saucen i ca. 20 min. eller til abrikoserne er møre.

Blend saucen, og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.

Smag til med sukker, salt og peber.

Damp blomkålen til der stadig er bid i den.

Servér med ris.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein 21,3 %

Fedt 10,4 %

Kulhydrat 68,3 %