Madpakke

Guide: Lav en lækker, sund madpakke til dit barn

Væk med kedelige madder. Glæd dit barn med en lækker og nem madpakke, som hun selv kan være med til at smøre.

Få opbygget nogle gode og nemme rutiner for at lave madpakke. Måske kan de smøres aftenen før, mens I alligevel rydder op efter aftensmaden?

Hvis du er bange for, at maden bliver kedelig, så lav et lille eksperiment, og smør en madpakke til dig selv, og tag den med på arbejde.

Mange børn døjer med kræsenhed, men madpakkerne kan være en måde at få madglæden tilbage i familien, hvis dit barn bliver inddraget og langsomt lærer de forskellige madvarer at kende. Hvis madpakken samtidig er sund og nærende, behøver du ikke i lige så høj grad tænk over aftensmaden.

Herunder finder du opskrifter på en lækker madpakke til børnehavebarnet og de små og store skolebørn – god fornøjelse! 

Børnehavebarnet

Det lille skolebarn

Det større skolebarn

Pastasalat

Ingredienser:

200 g pasta, 200 g skinke fra Den Grønne Slagter, 8 cherrytomater, ½ agurk, 1 broccoli, 1 squash, 1 fed hvidløg, 1 håndfuld basilikum, salt, peber, olivenolie og aceto eddike-balsamico.

Kog pastaen efter anvisninger på pakken. Lad den køle af. Damp broccolien, og del den i små buketter. Skær squashen i små stykker, og lynsteg den i olie på en pande. Skær skinke, tomater og agurk fint ud. 

Bland pasta, skinke og grønt. Lav en dressing af olie, eddike, hvidløg, salt, peber og fintskåret basilikum. Hæld dressingen over pastasalaten.

Sandwich

1 sandwichbolle, 1 avocado, 2 stykker skinke med soltørrede tomater fra Den Grønne Madpakke, ca. 6 soltørrede tomater og mayonnaise.

Hjemmebagte sandwichboller

Ingredienser:

15 g gær, 2,5 dl lunkent vand, 2,5 dl mælk, 800 g hvedemel, 2 tsk. salt, 1 dl. havregryn, mælk til pensling. Opløs gæren i vandet. Tilsæt mælk og salt. Bland mel og havregryn.

Rør blandingen i mælken, og ælt dejen, til den er glat. Stil dejen til hævning natten over. Ælt dejen igennem, og del den i ca. 16 stykker. Form bollerne, og stil dem på en bageplade med bagepapir. 

Lad bollerne efterhæve i 1 time. Pensl bollerne med mælk, og drys evt. med lidt havregryn. Bag bollerne i 15 minutter ved 225 grader.